Card image

Η ιστορία πίσω από το πιο… διάσημο κάρφωμα του Shawn Kemp (vid)

26 Νοεμβρίου 2020 15:37

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΟΛΑΧΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Ο Kemp έχει μείνει στην ιστορία ως ένας από τους πιο θεαματικούς παίκτες που έχουν περάσει από τα παρκέ του ΝΒΑ. Σήμερα, γιορτάζει τα 51α του γενέθλια και εμείς βρίσκουμε την αφορμή να σας διηγηθούμε την ιστορία πίσω από το πιο… διάσημο κάρφωμά του, το περίφημο “Lister Blister”.

Γυρίζουμε τον χρόνο πίσω, στον πρώτο γύρο των playoffs του 1992 και τη σειρά των Seattle Supersonics με τους Golden State Warriors. Στο πρώτο ματς της σειράς ο Shawn Kemp κυριάρχησε έχοντας 28 πόντους με 10/15 σουτ και 16 ριμπάουντ και οι Sonics πήραν τη νίκη με 117-109.

Στο Game 2, στην προσπάθειά του να σταματήσει τον Kemp, ο προπονητής των Warriors, Don Nelson, επέλεξε να ρίξει πάνω του τον Alton Lister, τον οποίο ξεκίνησε στην αρχική πεντάδα. Ο 34χρονος, τότε, σέντερ,  τα πήγε εξαιρετικά, καθώς κράτησε τον star των Sonics στους 17 πόντους με 5/14 σουτ και το κυριότερο κατάφερε να τον… εκνευρίσει. Αποτέλεσμα αυτού του εκνευρισμού ήταν να έρθουν οι δυο τους στα χέρια μετά από ένα σκληρό φάουλ, με τον Lister να προλαβαίνει ένα χτύπημα.

Οι Warriors συνέχισαν να… χτυπούν ανελέητα τον Kemp στο τρίτο παιχνίδι, θέλοντας να περιορίσουν την δράση του και να παίξουν με το μυαλό του, αλλά οι Sonics πήραν τη νίκη παρά την μέτρια εμφάνισή του.

Και φτάνουμε στο Game 4, με την ώρα της…  εκδίκησης για τον Shawn Kemp να έχει φτάσει! Στα μέσα της δεύτερης περιόδου, οι Warriors ήταν μπροστά στο σκορ με 47-46 και ο Kemp κατεβάζει ένα από τα συνολικά 20 ριμπάουντ που πήρε σε εκείνο το παιχνίδι. Ο Gary Payton κατεβάζει την μπάλα και τη δίνει στον Nate McMillan, οποίος δέχεται ένα double team και ψάχνει τον ελεύθερο συμπαίκτη του. Η μπάλα φτάνει στον Shawn Kemp, ο οποίος είναι αμαρκάριστος στην γραμμή του τριπόντου και παίρνει τα βήματα προς το καλάθι. Ο Chris Mullin καταλαβαίνει τι θα ακολουθήσει και κάνει στην άκρη, αλλά δε συνέβη το ίδιο και με τον Aliton Lister. Ο center των Warriors προσπαθεί να κερδίσει το επιθετικό foul, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να γίνει… συμπρωταγωνιστής σε ένα από τα ωραιότερα καρφώματα όλων των εποχών! Ο Kemp… διέλυσε τον Lister και στη συνέχεια τον έδειξε σε μια κίνηση που στο σημερινό ΝΒΑ θα του κόστιζε σίγουρα μια τεχνική ποινή.

Shawn Kemp Dunks on Alton Lister

Οι Sonics πήραν τη νίκη με 119-116 με τον Kemp να έχει 21 πόντους και 20 ριμπάουντ και κατά συνέπεια την πρόκριση καθώς τότε, ο πρώτος γύρος κρινόταν στις 3 νίκες.

Το κάρφωμα έμεινε στην ιστορία με τον όρο “Lister Blister” και μνημονεύεται ακόμα ως ένα από τα πιο εντυπωσιακά καρφώματα στην ιστορία του ΝΒΑ! Το σίγουρο είναι ότι είναι το κάρφωμα που έχει… ευχαριστηθεί περισσότερο από κάθε άλλο ο Shawn Kemp, καθώς πήρε την… εκδίκησή του!

Μπορείτε να μας κάνετε follow σε twitter και instagram, καθώς επίσης και follow up στο κανάλι μας στο google news για να μη χάνετε τίποτα από τη ροή του site.

Κορυφαίες αποδόσεις , γρήγορες πληρωμές , καθημερινές προσφορές ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Lakers – Pistons: Το παιχνίδι με το χαμηλότερο σκορ στην ιστορία του ΝΒΑ

05/01/22

Lakers – Pistons: Το παιχνίδι με το χαμηλότερο σκορ στην ιστορία του ΝΒΑ

Είμαστε πίσω στο μακρινό 1950 και την τέταρτη κατά σειρά σεζόν του ιστορικού πρωταθλήματος και…

05/01/22

“Φίλε, σε μισούσα…”

14/07/21

“Φίλε, σε μισούσα…”

(1η δημοσίευση, 27/1/2020) Διαβάστε το συγκλονιστικό γράμμα ενός φίλου των Boston Celtics στον Kobe Bryant...…

14/07/21

Σαν σήμερα ένα από ιστορικότερα “poster” στο NBA (vid)

20/05/21

Σαν σήμερα ένα από ιστορικότερα “poster” στο NBA (vid)

Σαν σήμερα στις 20 Μαΐου του 1994 σημειώθηκε αν όχι το ιστορικότερο τότε ένα εκ…

20/05/21

Όταν ο Kobe αποχαιρέτησε το ΝΒΑ με 60άρα στoυς Jazz (video)

13/04/21

Όταν ο Kobe αποχαιρέτησε το ΝΒΑ με 60άρα στoυς Jazz (video)

Πέρασαν κιόλας 5 χρόνια από την τελευταία εμφάνιση του Kobe Bryant με την φανέλα των…

13/04/21