Card image

Το πρωτάθλημα θα το πάρει ο… καλύτερος…

21 Οκτωβρίου 2019 14:00

Νέο ξεκίνημα, νέα «στέγη», οπότε μετά το foxbet.gr θα τα λέμε κι από αυτή τη «γωνιά» του διαδικτύου. Φυσικά, η στήλη στο foxbet θα παραμείνει ζωντανή, οπότε ένθεν κι ένθεν θα μπορείτε να διαβάζετε όλα τα στοιχηματικά νέα για την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και τις προβλέψεις μου για τα παιχνίδι του καλύτερου των πρωταθλημάτων (όπως συνηθίζω να λέω).

Καλή μας αρχή λοιπόν στο NBAholics.gr κι ως είναι φυσικό δεν γίνεται το πρώτο κείμενο της σεζόν να μην αφορά τα ειδικά στοιχήματα (aka long-term bets) που μελέτησα και τι μπορούμε να σχολιάσουμε για αυτά.

Αυτό το δαχτυλίδι, ποιος θα το πάρει;;;

Οι σεζόν που ξεκινούσαμε και γράφαμε ότι οι Warriors είναι το πρώτο φαβορί κι αξίζουν η τάδε και η τάδε έκπληξη, πέρασαν. Το φετινό καλοκαίρι, με σχεδόν ότι καλύτερο υπάρχει στο NBA να αλλάζει «στρατόπεδο», άλλαξε τον «χάρτη» του πρωταθλήματος, άρδην. Οι Warriors του 1.40 (στο περίπου την τελευταία τετραετία) είναι πλέον στην έκτη θέση @15.00. Κι οι Clippers που πέρυσι πρέπει να έδιναν τριψήφια απόδοση για κατάκτηση, φέτος είναι grande φαβορί @4.50. Lakers (@5.00), Bucks (@6.00), Rockets & 76ers (@9.00) συμπληρώνουν την πρώτη εξάδα.

«Και ποιος θα το πάρει;» σας ακούω που ρωτάτε. Το λέει στον τίτλο! Ο καλύτερος παιδιά! Δεν μπορεί να γίνει πρόβλεψη. Αν μου βάζατε τώρα το πιστόλι στον κρόταφο, στοιχηματικά μιλώντας πάντα, θα έβαζα τα λεφτά μου είτε στους Rockets, είτε στους Warriors. Το Harden-Westbrook είναι τρομακτικό δίδυμο αν δουλέψει. Το καλύτερο στη λίγκα. Όσο για τους «πολεμιστές». Ξέρουν πως γίνεται παιδιά. 3/5 μετρούν την τελευταία πενταετία. Και τουλάχιστον τα 3/5 αυτής της ομάδας, είναι εδώ. Στοιχηματικά μιλώντας πάντα και με βάση τις αποδόσεις για ένα τέτοιο bet.

Η «σφαγή» της Northwest…

Κοίταξα λίγο τους leader των έξι ομίλων (Atlantic, Southeast, Central, Pacific, Northwest, Southwest). Το 8άρι των Nets, στην Atlantic, κάτι μου έκανε. Το 1.57 των 76ers είναι un-value. Και τους Celtics (@5.00) δεν τους βλέπω. Οι Bucks (Central) είναι σε @1.08. Σχεδόν στα ίδια κι οι Rockets (Southwest) με @1.25 (καλή τιμή για όποιον παίζει «φορτώνοντας, δεν σπάει). Σε Pacific και Southeast πάει να γίνει λίγο ντέρμπι, αλλά εκτιμώ ότι εύκολα ή δύσκολα, Clippers (@1.65) και Heat (@1.75) θα τα καταφέρουν. Οι Clippers είναι πολύ καλοί, ενώ στην Southeast δεν υπάρχει ανταγωνισμός.

Η «σφαγή» θα γίνει στην Northwest. Jazz @2.10, Nuggets @2.50, Blazers @4.50. Ότι κι αν παίξετε, μέσα θα είστε. Οι Jazz έχουν προπονητάρα, προσέθεσαν PG από το πολύ πάνω ράφι (Conley) και έναν ακόμα σουτέρ στο «3» (Bogdanovic, τον Bojan, τον Κροάτη). Οι Nuggets είναι ίδια ομάδα. Και πέρυσι τερμάτισαν δεύτεροι πίσω από τους Warriors. Κι οι Blazers (που πέρυσι βγήκαν τρίτοι) πήραν σουτέρ (Bazemore) αντί του Turner που δεν την έβρισκε με τίποτα κι έναν παιχταρά στη ρακέτα (Whiteside). Χαμός θα γίνει. Και μεταξύ μας, στην απόδοση θα έπαιζα και πάλι. Ήτοι, Portland. Trail. Blazers. Over.

Μπει… δε μπει…

Πάντα με ενδιαφέρον το στοίχημα του αν θα μπει η όχι μια ομάδα στα playoffs, όπως επίσης και τα ειδικά με το όριο νικών των ομάδων στην regular. 30+30=60 διαφορετικές αγορές. Ναι/Όχι, Over/Under. Ο L-Train τα είδε όλα και με τις γνώσεις του σας μεταφέρει τα SOS.

Για Ανατολή, λογικά πάμε σε 76ers, Bucks, Celtics, Pacers, Nets, Raptors, Heat, Magic. Τίποτα από αυτά σε @>1.55. Να βγάλω μια; Για να έχει και νόημα, θα έβγαζα Raptors (@4.30). Ομάδα που έχει μεγάλους παίχτες με «βαριά» συμβόλαια, οπότε αν ξεκινήσει στραβά η χρονιά, το γυρνάμε σε tanking.

Στη Δύση έχουμε, Rockets, Nuggets, Jazz, Warriors, Clippers, Lakers, Blazers και μετά έχουμε «ντέρμπι». Η όγδοη θέση μπορεί να πάει σε Pelicans (@3.30), Mavericks (@3.05) ή Spurs (@1.50). Βάση ρόστερ και συγκυριών, φέτος, έπειτα από 22 χρόνια είναι θεωρώ η πρώτη χρονιά που η θέση των Spurs στην post-season είναι υπό μεγάλη αμφισβήτηση. Οι επτά πρώτες ομάδες πιστεύω ότι είναι «κλειδωμένες» και τα «σπιρούνια» θα παίξουν επί ίσοις όροις με Pelicans και Mavericks.

Υπ΄ αυτή τη συνθήκη, μιλώντας για τη Δύση, ο όγδοος της «παρέας» θεωρώ ότι θα έχει οριακά θετικό ρεκόρ 42+ νίκες. Ήτοι, αυτό το under45.5 για τις νίκες των Spurs πιστεύω ότι είναι εξαιρετικά value. Ακόμα κι αν τα καταφέρουν και «καβαλήσουν» Pelicans και Mavericks, 46 νίκες δε θα κάνουν. Πιθανόν, 46+1 νίκες να κάνουν οι Blazers. Πέρυσι στις 53. Θα πέσουν, σίγουρα, αλλά 4-5 νίκες. Όχι παραπάνω. Θα φτάσουν ως το 48άρι.

Στην Ανατολή, υπερβολικό βρήκα το line των 46.5 νικών για τους Raptors. Δεν λέω ότι είναι πολύ «δυνατό bet», μόνο και μόνο επειδή η Ανατολή είναι ψιλό- για κλάματα. Εύκολα, σε αυτή την περιφέρεια, περνούν τις 54.5 νίκες οι 76ers. Με βάση τα ρόστερ και με τις ομάδες της Ανατολής που θα μείνουν εκτός οχτάδας, οι 76ers μπορούν να κάνουν «σκούπα» και στους επτά.

Ο MVP, ο σκόρερ κι ο πασέρ…

Κι ο καλός, ο κακός και ο άσχημος. Μια ματιά και στα ειδικά παιχτών, με πρώτο και καλύτερο τον MVP. Σε απόδοση 4.00 και πρώτος φαβορί το δικό μας το παιδί. Συνήθως ο προηγούμενος είναι το πρώτο φαβορί για το επόμενο. Σπάνια το παίρνει ξανά. Αν έπαιζα κάτι (από τα προφανή) θα ήταν ο Curry (@6.00). Ο Γιάννης δεν το παίρνει βάση στατιστικής. LeBron, Davis μοιράζονται τα πάντα. Harden, Westbrook το ίδιο. Leonard, George μια από τα ίδια. Ο Curry, με τον Thompson στα «πιτς» και τον Durant να έχει φύγει, πιθανώς να κάνει τις σεζόν που είχε ξαναβγεί MVP. Δεύτερο φαβορί, για να ποντάρω, θα πω τον Embiid. Γιατί αν είναι από την Ανατολή, λογικά θα ανήκει στους πρώτους. Και πρώτους βλέπω στην Ανατολή τους 76ers. Στο 15.00 ο Καμερουνέζος.

Τώρα, για τα υπόλοιπα βραβεία της χρονιάς και τις πρωτιές σε στατιστικές κατηγορίες, μπορούμε να πούμε τα εξής:

➡️ Williamson για rookie στο 1.70. Μπα! Πέρυσι ο Doncic που βγήκε, πλήρωνε 5άρι. Καλύτερα Morant (@4.5) ή Barrett (@6.50).

➡️ Γιάννης για DPOY. Πέρυσι (που το άξιζε) δεν του έδωσαν, γιατί πήρε το MVP. Θα κάνει ίδια νούμερα, θα το πάρει φέτος (@4.5).

➡️ Για MIP είμαι ανάμεσα σε Rozier (@8.00) και Adebayo (@9.00). Έμπνευση κυρίως.

➡️ 6th player ή αλλιώς το βραβείο «Lou Williams» θα το πάρει ο… ίδιος.

➡️ Πρώτος σκόρερ, με τον Harden να μπλέκει με τον Westbrook, θα επέλεγα Curry (@5.00) που σε όλη τη regular θα «πυροβολεί» μόνος του.

➡️ Για ριμπάουντερ ο Drummond πληρώνει «τοκογλυφικά». 1.20;;; Ίσως Jokic (@15.00) και Anthony Davis (@20.00). Ως έμπνευση.

➡️ Καλύτερος πασέρ; Ο LeBron James. Θα παίξει στον άσο φέτος, πάντως. Δύσκολα. Έχει λογική και αξία ο Simmons (@6.00), ενώ η έμπνευσή μου εδώ πάει σε Luka Doncic (@35.00).

Για πολλά, πολλά περισσότερα pick και σκέψεις, μπορείτε να δείτε το μεγάλο κείμενο με τα μακροχρόνια, στο foxbet.gr (πατήστε  εδώ)

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ

Date Game Picks Odds Bookie Stake Score +/-
20-04 (07:00) image Σπερς - Σύνολο Νικών Under45.5 1.87 10.00 32 8.7