Card image

Οι πιο ακριβοπληρωμένοι παίχτες στην ιστορία των franchise (part I)

13 Φεβρουαρίου 2020 20:32

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΣΑΚΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Μιλήσαμε προηγουμένως για το Salary Cap και τους τρόπους που μπορούνε οι GM των ομάδων να το χρησιμοποιήσουν. Από το 2016 και μετά όμως, με την εκτόξευσή του και την συνεχής άνοδο που βλέπει έκτοτε και θα συνεχίζει να βλέπει για το άμεσο μέλλον, μερικές ομάδες φαίνεται πως δεν έχουν κάνει και πολύ…έξυπνες επιλογές για να γεμίσουν το cap.

Πάμε λοιπόν να δούμε τους ακριβότερους παίκτες στην ιστορία της κάθε ομάδας σε συνολικές απολαβές και αν έζησαν των προσδοκιών γύρω από τα συμβόλαιά τους.

Εδώ ➡️ μπορείτε να διαβάσετε το Part IΙ με τους πιο ακριβοπληρωμένους παίχτες στην ιστορία των franchise.
Εδώ ➡️ μπορείτε να διαβάσετε το Part IΙΙ με τους πιο ακριβοπληρωμένους παίχτες στην ιστορία των franchise.

Atlanta Hawks

Joe Johnson : $101.8 εκατομμύρια

Ο “ISO” Joe, ήταν ένας από τους καλύτερους σκόρερς της δεκαετίας 2000-2010 και έξι φορές All-Star ως μέλος των Atlanta Hawks. Ήταν λοιπόν και ανάλογα καλοπληρωμένος, σταθερά από τους πιο ακριβοπληρωμένους στο NBA.

Αποκτήθηκε την σεζόν 2015-2016 από τους Suns, μέσω Sign-and-Trade αξίας $67.4 εκατομμυρίων για πέντε χρόνια. Μετά την λήξη του συμβολαίου και την καλή του παρουσία στην ομάδα οι Hawks του έδωσαν συμβόλαιο $123.7 εκατομμυρίων για έξι χρόνια, πριν το μετανιώσουν και τον ανταλλάξουν μόλις δυο χρόνια μετά, στους Brooklyn Nets.

Boston Celtics

Paul Pierce : $169.5 εκατομμύρια

Ένας από τους κορυφαίους Small Forwards όλων των εποχών και ένας από τους καλύτερους παίκτες στην μεγάλη ιστορία των Celtics δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτήν την λίστα. Μπορεί τα σχεδόν 20 εκατομμύρια δολάρια που πήρε την σεζόν 2009-2010 να μοιάζουν λίγα μπροστά στα σημερινά νούμερα, όμως ήταν ο έβδομος πιο ακριβοπληρωμένος για εκείνη την σεζόν!

Με συνολικά τέσσερα συμβόλαια με τους Celtics, και το ακριβότερο να φτάνει τα $79 εκατομμύρια για έξι χρόνια, ο Pierce τα “έβγαλε” τα λεφτά του, χαρίζοντάς τους και ένα πρωτάθλημα το 2008.

Brooklyn Nets

Deron Williams : $100.3 εκατομμύρια

Στα επόμενα δύο χρόνια, οι Kevin Durant και Kyrie Irving θα τον ξεπεράσουν. Ακόμα και τότε όμως, οι Nets θα θυμούνται το αποτυχημένο πείραμα του 2012 όταν προσπάθησαν να «αγοράσουν» ένα πρωτάθλημα.

Ο Deron, που αποκτήθηκε την σεζόν 10-11 από τους Jazz, υπέγραψε μόλις ένα συμβόλαιο με τους Brooklyn Nets, έναντι $98.8 εκατομμυρίων για πέντε χρόνια. Ένα συμβόλαιο που τους γύρισε μπούμερανγκ, καθώς οι τραυματισμοί και συμπεριφορά δεν του επέτρεψαν να λάμψει στο Brooklyn και μόλις τρεις σεζόν μετά συμφώνησε σε buyout με την ομάδα για $27.5 εκατομμύρια, απλά για να μην τον έχουν στο roster!

Charlotte Hornets

Nicolas Batum : $105.5 εκατομμύρια

Για μια μικρή αγορά όπως το Charlotte, αναμένεται να πληρώσει παραπάνω για να κρατήσει ταλέντα όπως οι Kemba Walker (τον οποίο ΔΕΝ πλήρωσαν..) αλλά και για να αποκτήσει free agents. Το συμβόλαιο του Nicolas Batum όμως δεν έχει καμία λογική και ήταν μια από τις πολλές ανεξήγητες επιλογές του 2016.

Με ήδη $105 εκατομμύρια μέχρι το καλοκαίρι του 2020 και άλλα 27 σε player option για την τελευταία χρονιά, ο Batum όχι απλά δεν έχει δείξει ότι άξιζε το συμβόλαιο, αλλά και πριν το υπογράψει δεν είχε δείξει ότι το άξιζε. Οι Hornets όμως δεν φαίνεται πως έχουν βάλει μυαλό, όπως δείχνει και το φετινό συμβόλαιο του Rozier. Φαίνεται πως ο «Air» δεν είναι και τόσο καλός ιδιοκτήτης όσο παίκτης.

Chicago Bulls

Derrick Rose : $95.5 εκατομμύρια

Ο νεαρότερος σε ηλικία MVP στην ιστορία του πρωταθλήματος, υπέγραψε επέκταση στο Rookie Scale συμβόλαιό του αξίας $94.3 εκατομμυρίων για πέντε χρόνια, ένα συμβόλαιο που πήρε και το όνομά του. Rose Rule.

25 εγχειρίσεις μετά, ο άλλοτε εκρηκτικός point guard, είναι σκιά του εαυτού του, ωστόσο βρίσκεται ακόμα στο πρωτάθλημα και μας χαρίζει ορισμένες στιγμές που θυμίζει τον παλιό του εαυτό. Τα λεφτά ήταν πολλά, ο ενθουσιασμός μεγαλύτερος αλλά η μοίρα είχε άλλη άποψη.

Cleveland Cavaliers

Lebron James : $169.9 εκατομμύρια

Κανείς άλλος δεν θα μπορούσε να βρίσκεται στην πρώτη θέση για την ομάδα από το Ohio. Ο καλύτερος παίκτης της ιστορίας τους, με δυο διαφορετικές θητείες, έπαιξε αρκετά πρόσφατα εκεί ώστε να είναι ωφελημένος από την αύξηση του salary cap.

Αν και μόλις μια φορά ο πιο ακριβοπληρωμένος σε όλο το πρωτάθλημα, ο Lebron James με τα μονοετή συμβόλαια που υπέγραφε κατά την δεύτερη θητεία του κατάφερε να μεγιστοποιεί τα κέρδη του. Και μπορεί τα $170 εκατομμύρια να φαίνονται πολλά, τα 50 χρόνια ξηρασίας από επιτυχία για το Cleveland ήταν πολύ περισσότερα.

Dallas Mavericks

Dirk Nowitzki : $255 εκατομμύρια

Ναι πήρε πολλές «περικοπές» προς το τέλος της καριέρας του για να ανοίξει χώρο στο cap, παραμένει όμως ο πιο καλά αμειβόμενος παίκτης στην ιστορία των Mavericks με τεράστια διαφορά. Παραμένοντας παίκτης επιπέδου MVP για μεγάλο μέρος της καριέρας του, για την ίδια ομάδα, σήμαινε ότι οι απολαβές του θα ήταν πλουσιοπάροχες.

Ο Γερμανός όμως, επιβραβεύτηκε για την παρουσία του όλα αυτά τα χρόνια αλλά και για την προσφορά του στο πρωτάθλημα του 2011, με ένα συμβόλαιο $25 εκατομμυρίων το 2016 για έναν χρόνο, αλλά και συνεχίζει να είναι στο πληρωτέο προσωπικό της ομάδας, ακόμα και μετά την απόσυρσή του από τα παρκέ.

Denver Nuggets

Kenyon Martin : $91.8 εκατομμύρια

Μια ακόμα μικρή αγορά που μέχρι πρόσφατα και τα συμβόλαια των Millsap, Jokic, Harris και Murray δεν ήταν τόσο γνωστή στο να είναι σπάταλη. Ως αποτέλεσμα, ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης μέχρι τώρα, είναι ο Kenyon Martin, ο οποίος πέρασε επτά χρόνια με την ομάδα, υπογράφοντας και ένα συμβόλαιο έξι ετών για $82.3 εκατομμύρια το 2004.

Το συμβόλαιό του ήταν με βάση το ότι ήταν μόλις 26 χρονών και έδειχνε ότι η καριέρα του έχει ανοδική πορεία. Όμως μπορούμε να πούμε με αυτοπεποίθηση ότι ήταν συμβόλαιο απελπισίας, προσπαθώντας να κρατήσουν παίκτες γύρω από τον 20χρονο τότε Carmelo Anthony.

Detroit Pistons

Andre Drummond : $109 εκατομμύρια

Μπορεί να τον πέταξαν σα «στυμμένη λεμονόκουπα» οι Pistons, στην περίοδο ανταλλαγών του 2020, όμως φρόντισαν προηγουμένως να του δώσουν αρκετά χρήματα, στα επτά χρόνια που έμεινε στο Detroit. Στα 26 και ήταν ο πιο ακριβοπληρωμένος παίχτης στην ιστορία των «πιστονιών». Μιας ομάδας, που παρά τα τόσα πρωταθλήματα πήραν οι «παλιοί» της, τα λεφτά του Drummond δεν τα έφτασαν ποτέ. Σημεία των καιρών, αφού άλλες εποχές, άλλα χρήματα.

Golden State Warriors

Stephen Curry : $169 εκατομμύρια

Ένα από τα πρώτα Supermax συμβόλαια στην ιστορία και αυτό που τα αξίζει 100% μέχρι τώρα. Ο Stephen Curry είχε την ατυχία στην αρχή της καριέρας του να ταλαιπωρείται από συχνούς τραυματισμούς. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στους Warriors να τον υπογράψουν φθηνά για μόλις $44 εκατομμύρια για τέσσερα χρόνια. Στο επόμενο συμβόλαιό του όμως, του έδωσαν τα πάντα, υπογράφοντας για πέντε χρόνια με $201.2 εκατομμύρια.

Αυτό το συμβόλαιο, θα τον κάνει τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη στο NBA μέχρι την σεζόν 2021-2022 που θα φτάσει να παίρνει $45.780.966. Οι μέχρι τώρα διακρίσεις αλλά και οι επιτυχίες της ομάδας του, δικαιώνουν αυτήν την απόφαση.

Μπορείτε να μας κάνετε follow σε twitter και instagram, καθώς επίσης και follow up στο κανάλι μας στο google news για να μη χάνετε τίποτα από τη ροή του site.

Κορυφαίες αποδόσεις , γρήγορες πληρωμές , καθημερινές προσφορές ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Η ημέρα που «έφυγε» ο “Black Mamba”

26/01/22

Η ημέρα που «έφυγε» ο “Black Mamba”

Ο πρόωρος θάνατος μεγεθύνει σίγουρα ακόμα περισσότερο την εικόνα εκείνων που είναι ήδη θρύλοι. Όπως…

26/01/22

Ο Fred VanVleet στοιχημάτισε στον εαυτό του και τα κατάφερε! (pic & vids)

03/02/21

Ο Fred VanVleet στοιχημάτισε στον εαυτό του και τα κατάφερε! (pic & vids)

Ήταν ένας από τους πιο υποτιμημένους παίκτες του ΝΒΑ. Κατάφερε, όμως, να κερδίσει μέχρι και…

03/02/21

Μία ημέρα που κανείς δεν θα ήθελε να υπάρχει

26/01/21

Μία ημέρα που κανείς δεν θα ήθελε να υπάρχει

Η 26η Ιανουαρίου θα προκαλεί πάντα ένα σφίξιμο στο στομάχι. Μια θλίψη. Μια νοσταλγία. Γράφει…

26/01/21

Όταν ο Maradona αποθέωνε ΝΒΑers και Spurs

25/11/20

Όταν ο Maradona αποθέωνε ΝΒΑers και Spurs

Jordan, LeBron, Curry, Ginobili... Ο Diego Maradona λάτρευε το μπάσκετ και δεν το έκρυβε! Ο…

25/11/20

Οι 10 καλύτεροι παίκτες στην «φούσκα» του Orlando (vids)

15/08/20

Οι 10 καλύτεροι παίκτες στην «φούσκα» του Orlando (vids)

Τα seeding games στην «φούσκα» του Orlando ολοκληρώθηκαν και η μοναδική εκκρεμότητα πριν από την…

15/08/20

Οι 10 καλύτεροι αριστερόχειρες στην ιστορία του NBA (vids)

13/08/20

Οι 10 καλύτεροι αριστερόχειρες στην ιστορία του NBA (vids)

Από το 1976, η 13η Αυγούστου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια ημέρα αριστερόχειρων και το…

13/08/20