Card image

Οι πιο ακριβοπληρωμένοι παίχτες στην ιστορία των franchise (part IΙ)

22 Φεβρουαρίου 2020 22:49

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΣΑΚΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Μιλήσαμε προηγουμένως για το Salary Cap και τους τρόπους που μπορούνε οι GM των ομάδων να το χρησιμοποιήσουν. Από το 2016 και μετά όμως, με την εκτόξευσή του και την συνεχής άνοδο που βλέπει έκτοτε και θα συνεχίζει να βλέπει για το άμεσο μέλλον, μερικές ομάδες φαίνεται πως δεν έχουν κάνει και πολύ…έξυπνες επιλογές για να γεμίσουν το cap.

Πάμε λοιπόν να δούμε τους ακριβότερους παίκτες στην ιστορία της κάθε ομάδας σε συνολικές απολαβές και αν έζησαν των προσδοκιών γύρω από τα συμβόλαιά τους.

Εδώ ➡️ μπορείτε να διαβάσετε το Part I με τους πιο ακριβοπληρωμένους παίχτες στην ιστορία των franchise.
Εδώ ➡️ μπορείτε να διαβάσετε το Part IΙΙ με τους πιο ακριβοπληρωμένους παίχτες στην ιστορία των franchise.

Houston Rockets

James Harden: $186 εκατομμύρια

Η επιλογή να ανταλλάξουν τον “μούσια” στοίχισε όσο τίποτε άλλο στην OKC. Οι Rockets όμως, δεν κάνουν το ίδιο λάθος, δίνοντάς σε κάθε συμβόλαιο το μέγιστο που μπορούν να του προσφέρουν. Η επέκταση συμβολαίου που υπέγραψε το καλοκαίρι του 2017, αξίας $170 εκατομμυρίων για τέσσερα χρόνια, θα καταλήξει με αυτόν ως πιο ακριβοπληρωμένη παίκτη την σεζόν 2022-2023, με απολαβές κοντά στα $47.000.000.

Ο Harden που τα τελευταία δυο χρόνια κάνει μερικές από τις καλύτερες σεζόν από πλευράς επίθεσης στην ιστορία του NBA, κυνηγάει ακόμα το δαχτυλίδι και παρά το απίστευτο ποσό που λαμβάνει είναι ένας από τους λίγους που τα αξίζουν.

Indiana Pacers

Reggie Miller : $105 εκατομμύρια

Ο καλύτερος παίκτης της ιστορίας τους είναι και ο πιο καλοπληρωμένος. Ο Reggie Miller, που έχει συνδέσει το όνομα της 18ετούς καριέρας του με αυτό των Pacers, παρότι έπαιζε σε μια εποχή που τα συμβόλαια δεν έχουν καμία σχέση με τώρα, ήταν σταθερά ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους για την εποχή του. Με τα $11.3 εκατομμύρια της σεζόν 1996-1997 να τον κάνουν τον τρίτο πιο ακριβό πίσω μόνο από τους Jordan και Horace Grant.

Los Angeles Clippers

Chris Paul : $117.2 εκατομμύρια

Μετά το βέτο για την ανταλλαγή του στους Lakers από το NBA, οι Clippers δεν θα ήταν έξυπνο να μην προσφέρουν max επέκταση στον Chris Paul. Το έκαναν το 2013, με συμβόλαιο $107 εκατομμυρίων για πέντε χρόνια, που σε συνδυασμό με τα 10 της προηγούμενης σεζόν τον έκαναν τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη στην ιστορία τους.

Μπορεί να μην συνδυάστηκε με κάποιο δαχτυλίδι, η περίοδος του Paul όμως, η “Lob City”, ήταν η πιο επιτυχημένη περίοδος στην ιστορία της ομάδας και προσέφερε μια από τις πιο θεαματικές ομάδες στην ιστορία του NBA.

Los Angeles Lakers

Kobe Bryant : $328.2 εκατομμύρια

Ο πιο καλά αμειβόμενος παίκτης από μια ομάδα δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Kobe Bryant. Η μακροβιότητα της καριέρας του Bryant, η κυριαρχία καθώς και οι επιτυχίες αξίζουν μέχρι και την τελευταία δεκάρα που πληρώθηκε.

Ο Kobe Bryant επιβραβεύτηκε μετά το πέμπτο του πρωτάθλημα και δεύτερο σερί FMVP από τους Lakers, κάνοντάς τον, τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη σε κάθε σεζόν από το 2010 μέχρι το 2016, με τα $30.5 εκατομμύρια την σεζόν 2013-2014 να είναι το μέγιστο.

Memphis Grizzlies

Marc Gasol : $145.8 εκατομμύρια

Θεωρητικά, ο Mike Conley είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στην ιστορία των Grizzlies. Ωστόσο, επειδή οι παίκτες πληρώνονται ανά αγώνα, αυτό κάνει τον Marc Gasol τον πιο ακριβά αμειβόμενο καθώς έπαιξε 54 παιχνίδια από τα 82 της σεζόν με τους Grizzlies, πριν γίνει ανταλλαγή στο Toronto.

Ο Gasol, που έφτασε στο Memphis με την ανταλλαγή του αδερφού του για τους Lakers και κανείς δεν θα φανταζόταν την πορεία που θα είχε η καριέρα του. Τα δύο συμβόλαια που υπέγραψε μαζί τους, ένα για $57.5 εκατομμύρια για τέσσερα χρόνια το 2011 και ένα για $113 εκατομμύρια για πέντε χρόνια το 2015, θα τον βρουν να πληρώνεται $25.6 εκατομμύρια την σεζόν 2019-2020

Miami Heat

Chris Bosh : $198 εκατομμύρια

Με τον Wade σε ρόλο Nowitzki να παίρνει δύο φορές λιγότερα χρήματα για να προσφερθεί μεγαλύτερο συμβόλαιο σε άλλον παίκτη, ο Bosh κατάφερε με δύο συμβόλαια και παίζοντας μόλις έξι σεζόν με τους Heat να είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος τους παίκτης.

Μπορεί να κατέληξε λόγω του προβλήματος με θρόμβωση στις αρτηρίες να αποσυρθεί το 2016, το συμβόλαιο των $118 εκατομμυρίων για πέντε χρόνια όμως το πληρώθηκε κανονικά από την ομάδα και για αυτό βρίσκεται στην κορυφή της λίστας τους. Ένα συμβόλαιο που όπως όλα έδειχναν, ο Bosh θα το άξιζε με αυτά που έδειξε, έλλειψει Lebron.

Minnesota Timberwolves

Kevin Garnett : $214.9 εκατομμύρια

Ο πιο υψηλά αμειβόμενος παίκτης στην ιστορία του NBA και δεύτερος καλύτερος Power Forward όλων των εποχών, δεν θα μπορούσε να λείπει από την λίστα της ομάδας που πέρασε 12 χρόνια, κερδίζοντας και το βραβείο του MVP.

Με την ομάδα της Minnesota, ο Garnett, υπέγραψε τρία συμβόλαια, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται το rookie scale συμβόλαιο. Ένα για έξι χρόνια, αξίας $126 εκατομμυρίων, ένα για πέντε χρόνια αξίας $100 εκατομμυρίων και ένα για τρία χρόνια αξίας $51.3 εκατομμυρίων, αν και ανταλλάχτηκε μετά από ένα χρόνο κατά την διάρκεια του τρίτου. Ο Garnett που έκανε τα πάντα για τους Timberwolves και με την συνεχή ανικανότητα να τον πλαισιώσουν με παίκτες για πρωταθλητισμό, το λιγότερο που μπορούσαν να κάνουν είναι να του προσφέρουν τα περισσότερα λεφτά που μπορούσαν.

Milwaukee Bucks

Michael Redd : $100.7 εκατομμύρια

Ο Redd που πέρασε σχεδόν όλη την καριέρα του ως μέλος των Bucks, έγινε pick στον δεύτερο γύρου του 2000 draft. Με το draft να είναι ένα από τα χειρότερα στην ιστορία, ευτύχισε να βρίσκεται στην κατάλληλη ομάδα την κατάλληλη στιγμή της καριέρας του πράγμα που τον βοήθησε να υπογράψει συμβόλαιο 90 εκατομμυρίων δολαρίων στο τέλος του καλοκαιριού του 2005.

New Orleans Pelicans

Anthony Davis : $94 εκατομμύρια

Μια ομάδα με τις φτωχότερες ιστορίες αλλά και τις μικρότερες αγορές των ΗΠΑ ευτύχησε να διαλέξει στο Νο1 του Draft τον Anthony Davis. Ο Davis που από την Rookie κιόλας χρονιά του έδειξε το ταλέντο του, θα υπέγραφε επέκταση με τους Pelicans για πέντε χρόνια, αξίας $127 εκατομμυρίων.

Δεν έμεινε τελικά μιας και ζήτησε ανταλλαγή, κατάφερε όμως μέσα σε λίγα χρόνια να είναι πρώτος σε αμοιβές στην ιστορία της ομάδας.

New York Knicks

Carmelo Anthony : $147.4 εκατομμύρια

Σε μόλις 6.5 χρόνια ο Anthony κατάφερε να φτάσει πρώτος σε μισθούς στους Knicks. Καταλήγοντας εκεί μετά από ανταλλαγή από τους Nuggets, ο Melo υπέγραψε ένα συμβόλαιο αξίας $124 εκατομμυρίων για πέντε χρόνια το καλοκαίρι του 2014, που τον κατέστησε τον τρίτο πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη για τις σεζόν 2014-2015 και 2015-2016. Και αν και δεν έληξε με τον καλύτερο τρόπο η συνεργασία τους, ο Anthony δούλεψε για το συμβόλαιο και πριν αλλά και κατά την διάρκεια αυτού.

Μπορείτε να μας κάνετε follow σε twitter και instagram, καθώς επίσης και follow up στο κανάλι μας στο google news για να μη χάνετε τίποτα από τη ροή του site.

Κορυφαίες αποδόσεις , γρήγορες πληρωμές , καθημερινές προσφορές ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Η ημέρα που «έφυγε» ο “Black Mamba”

26/01/22

Η ημέρα που «έφυγε» ο “Black Mamba”

Ο πρόωρος θάνατος μεγεθύνει σίγουρα ακόμα περισσότερο την εικόνα εκείνων που είναι ήδη θρύλοι. Όπως…

26/01/22

Ο Fred VanVleet στοιχημάτισε στον εαυτό του και τα κατάφερε! (pic & vids)

03/02/21

Ο Fred VanVleet στοιχημάτισε στον εαυτό του και τα κατάφερε! (pic & vids)

Ήταν ένας από τους πιο υποτιμημένους παίκτες του ΝΒΑ. Κατάφερε, όμως, να κερδίσει μέχρι και…

03/02/21

Μία ημέρα που κανείς δεν θα ήθελε να υπάρχει

26/01/21

Μία ημέρα που κανείς δεν θα ήθελε να υπάρχει

Η 26η Ιανουαρίου θα προκαλεί πάντα ένα σφίξιμο στο στομάχι. Μια θλίψη. Μια νοσταλγία. Γράφει…

26/01/21

Όταν ο Maradona αποθέωνε ΝΒΑers και Spurs

25/11/20

Όταν ο Maradona αποθέωνε ΝΒΑers και Spurs

Jordan, LeBron, Curry, Ginobili... Ο Diego Maradona λάτρευε το μπάσκετ και δεν το έκρυβε! Ο…

25/11/20

Οι 10 καλύτεροι παίκτες στην «φούσκα» του Orlando (vids)

15/08/20

Οι 10 καλύτεροι παίκτες στην «φούσκα» του Orlando (vids)

Τα seeding games στην «φούσκα» του Orlando ολοκληρώθηκαν και η μοναδική εκκρεμότητα πριν από την…

15/08/20

Οι 10 καλύτεροι αριστερόχειρες στην ιστορία του NBA (vids)

13/08/20

Οι 10 καλύτεροι αριστερόχειρες στην ιστορία του NBA (vids)

Από το 1976, η 13η Αυγούστου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια ημέρα αριστερόχειρων και το…

13/08/20