Card image

Οι πιο ακριβοπληρωμένοι παίχτες στην ιστορία των franchise (part ΙΙI)

13 Μαρτίου 2020 20:37

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΣΑΚΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Μιλήσαμε προηγουμένως για το Salary Cap και τους τρόπους που μπορούνε οι GM των ομάδων να το χρησιμοποιήσουν. Από το 2016 και μετά όμως, με την εκτόξευσή του και την συνεχής άνοδο που βλέπει έκτοτε και θα συνεχίζει να βλέπει για το άμεσο μέλλον, μερικές ομάδες φαίνεται πως δεν έχουν κάνει και πολύ…έξυπνες επιλογές για να γεμίσουν το cap.

Πάμε λοιπόν να δούμε τους ακριβότερους παίκτες στην ιστορία της κάθε ομάδας σε συνολικές απολαβές και αν έζησαν των προσδοκιών γύρω από τα συμβόλαιά τους.

Εδώ ➡️ μπορείτε να διαβάσετε το Part I με τους πιο ακριβοπληρωμένους παίχτες στην ιστορία των franchise.
Εδώ ➡️ μπορείτε να διαβάσετε το Part IΙ με τους πιο ακριβοπληρωμένους παίχτες στην ιστορία των franchise.

Oklahoma City Thunder

Russell Westbrook: $168 εκατομμύρια

Ο ένας ακόμα κάτοχος supermax συμβολαίου στην λίστα, ο Westbrook έδωσε τα πάντα για την ομάδα της Oklahoma ακόμα και όταν οι άνθρωποι του οργανισμού, είτε δεν έκαναν τις σωστές κινήσεις είτε όταν οι Paul George και Kevin Durant έφυγαν, αν και έλεγαν θα μείνουν. Η OKC τον επιβράβευσε για αυτό προσφέροντάς του συμβόλαιο 205 εκατομμυρίων δολαρίων για πέντε χρόνια που θα του αποφέρει $46.7 εκατομμύρια την σεζόν 2022-2023.

Τρεις σεζόν με μέσο όρο triple double και ένα βραβείο MVP μετά, ο Westbrook βρίσκεται τώρα στο Houston και οι Oklahoma μπορούν να λένε ότι είχαν το καλύτερο μέρος του συμβολαίου.

Orlando Magic

Grant Hill: $93 εκατομμύρια

Ένα από τα μεγαλύτερα «τι θα μπορούσε να είναι» της ιστορίας, ο Grant Hill έφτασε στο Orlando μετά από ένα sign-and-trade επτά ετών αξίας 93 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η συνέχεια των πολλαπλών τραυματισμών δεν επέτρεψε στον Grant να δείξει την αξία του παίζοντας μόλις 200 παιχνίδια με τους Magic στα επτά χρόνια του συμβολαίου του.

Philadelphia 76ers

Allen Iverson: $97.3 εκατομμύρια

Ένας από τους κορυφαίους SG της ιστορίας, ο Iverson είναι και ένας από τους πιο καλά αμειβόμενους παίκτες. Με δύο συμβόλαια μετά το rookie του με τους 76ers, ο «Answer» αμείφθηκε συνολικά 97 εκατομμύρια δολάρια για 10 χρόνια από τους 76ers παρότι έγινε ανταλλαγή στην μέση του δεύτερου του.

Τα $16.5 εκατομμύρια το 2005-2006 τον είχαν ως πέμπτο πιο ακριβοπληρωμένο στην σεζόν, αν και θα περίμενε κανείς ο καλύτερος σκόρερ του πρωταθλήματος καθώς και πρώην MVP να ήταν ψηλότερα.

Phoenix Suns

Steve Nash: $89 εκατομμύρια

Ο Nash υπέγραψε στους Suns μετά την θητεία του με τους Mavericks για πέντε χρόνια και $65.6 εκατομμύρια και αργότερα μια επέκταση δύο χρόνων για 22 εκατομμύρια. Οι Suns όμως, δεν περίμεναν ότι στο πρόσωπο του Καναδού θα έβρισκαν έναν δύο φορές MVP και τον «στρατηγό» για την καλύτερη επίθεση δεκαετίας. Ο Nash που ήταν ένας από τους καλύτερους point guards στο πρωτάθλημα κατά την θητεία του στους Suns, έφτασε να είναι ο μόλις 33ος πιο ακριβά αμειβόμενος παίκτης στο πρωτάθλημα την σεζόν 2009-2010, με τον μισθό του να φτάνει τα $13 εκατομμύρια.

Portland Trail Blazers

Damian Lillard: $121 εκατομμύρια

Ο Damian Lillard, επιβραβεύτηκε από τους Trail Blazers με την supermax επέκταση αξίας $196 εκατομμυρίων για τέσσερα χρόνια. Ο τέσσερις φορές all-star, σταθερά από τους καλύτερους παίκτες του πρωταθλήματος, επέλεξε να υπογράψει συμβόλαιο μέχρι το 2025, όπου εκείνη τη σεζόν θα βγάλει περίπου $54 εκατομμύρια.

Ο Lillard μπορεί να μην κατέχει ακόμα την θέση του καλύτερου Blazer, ωστόσο θέλει να μείνει στο  Portland και θα έχει την ευκαιρία να το καταφέρει.

Sacramento Kings

Chris Webber: $93.6 εκατομμύρια

Ένας από τους πιο underrated παίκτες που πέρασαν από τα παρκέ, ο Webber πήγε στους Kings μέσω ανταλλαγής από τους Wizards και αργότερα υπέγραψε το μοναδικό συμβόλαιο με την ομάδα, αξίας $127 εκατομμυρίων για επτά χρόνια. Εκτός από τον πιο καλά αμειβόμενο παίκτη στην ιστορία της ομάδας, ο Webber έφτασε να είναι και ο τρίτος πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης το 2005.

Μπορεί εμείς να τον υποτιμάμε, οι Kings όμως εκτίμησαν το ταλέντο του και τον επιβράβευσαν για αυτό.

San Antonio Spurs

Tim Duncan: $243.5 εκατομμύρια

Ο παίκτης με την τρίτη θέση στις περισσότερες απολαβές από μια ομάδα είναι ο κύριος Tim Duncan. Ο καλύτερος Power Forward όλων των εποχών, υπέγραψε συνολικά έξι συμβόλαια στην καριέρα του με το μεγαλύτερο να είναι για $105 εκατομμύρια διάρκειας επτά ετών.

Τα περισσότερα που «κέρδισε» για μια σεζόν, ήταν τα $22.2 εκατομμύρια της σεζόν 2009-2010, που τον έκαναν τον τέταρτο καλύτερα αμειβόμενο παίκτη στο πρωτάθλημα. Ο Duncan, που ποτέ δεν ήταν από τους πιο ακριβοπληρωμένους λόγο team friendly συμβολαίων, είναι συνολικά έκτος στην λίστα με τις συνολικές αμοιβές στην καριέρα του.

Toronto Raptors

Kyle Lowry: $143.3 εκατομμύρια

Οι πρωταθλητές πλέον Raptors, μετά από πολλά χρόνια αποκλεισμών από τις ομάδες του Lebron, αποφάσισαν να επιβραβεύσουν τον Kyle Lowry για την προσφορά του στο πρωτάθλημα με συμβόλαιο $63 εκατομμυρίων για δύο έτη που θα τον βρει να έχει συνολικές απολαβές από την ομάδα του Toronto, 173 εκατομμύρια δολάρια στο τέλος της σεζόν 2020-2021. Τα 33 εκατομμύρια δολάρια που παίρνει τη σεζόν 2019-2020, τον καθιστούν τον ένατο πιο ακριβά αμειβόμενο παίκτη.

Προς το παρόν όμως ο Lowry βρίσκεται στην κορυφή της λίστας τους, ακόμα και ας μην είναι ο κορυφαίος παίκτης τους. Είναι όμως ο πιο πιστός και αυτό μερικές φορές φτάνει.

Utah Jazz

Karl Malone: $105 εκατομμύρια

Όπως και στην περίπτωση της Indiana, ο παίκτης που συνέδεσε το όνομά του με αυτήν είναι και ο πιο ακριβοπληρωμένος.

Ο Karl Malone μπορεί να έπαιξε σε μια εποχή που τα συμβόλαια ήταν σημαντικά μικρότερα σε σχέση με τώρα, υπέγραψε όμως πέντε συμβόλαια με την ομάδα της καρδιάς του με το μεγαλύτερο να είναι τα 66.5 εκατομμύρια δολάρια για τέσσερα χρόνια, που υπέγραψε το 1999. Την σεζόν 2002-2003 μάλιστα σε ηλικία 40 ετών, αμείφθηκε με $19.3 εκατομμύρια που τον έκαναν τον τρίτο πιο ακριβό παίκτη στην σεζόν!

Την καριέρα του Malone λίγο πολύ όλοι την ξέρουμε. Ο «Ταχυδρόμος» δεύτερος σε πόντους στην ιστορία του αθλήματος,  τα κέρδισε και με το παραπάνω τα συμβόλαιά του.

Washington Wizards

Gilbert Arenas: $87.6 εκατομμύρια

Αφήσαμε τους Wizards για το τέλος. Την ομάδα με τις χειρότερες επιλογές συμβολαίων στην ιστορία. Πριν τα συμβόλαια των Jabari Parker, Otto Porter και τα λιγότερα αμφιλεγόμενα των Wall και Beal, η ομάδα από την πρωτεύουσα είχε στο roster έναν παίκτη με το όνομα Gilbert Arenas.

O Arenas το καλοκαίρι του 2003 υπέγραψε για έξι χρόνια και $63.7 εκατομμύρια και κατά την διάρκεια του πρώτου συμβολαίου του ήταν μια πυρηνική κεφαλή στην επίθεση, που συγκρίνονταν με τον Kobe, λόγω των επιλογών στα σουτ. Σε τέτοιο σημείο που το καλοκαίρι του 2019 υπέγραψε και άλλο συμβόλαιο με τους Wizards για έξι χρόνια και $111 εκατομμύρια! Μόνο που λιγότερο από έναν χρόνο μετά, με τη συμπεριφορά του και ένα περιστατικό, που περιλάμβανε τον συμπαίκτη του Nick Young και ένα όπλο(!) στα αποδυτήρια, ανταλλάχθηκε στους Magic, όπου το 2011 έγινε waive και πληρωνόταν μέχρι το 2015!

Μπορείτε να μας κάνετε follow σε twitter και instagram, καθώς επίσης και follow up στο κανάλι μας στο google news για να μη χάνετε τίποτα από τη ροή του site.

Κορυφαίες αποδόσεις , γρήγορες πληρωμές , καθημερινές προσφορές ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Η ημέρα που «έφυγε» ο “Black Mamba”

26/01/22

Η ημέρα που «έφυγε» ο “Black Mamba”

Ο πρόωρος θάνατος μεγεθύνει σίγουρα ακόμα περισσότερο την εικόνα εκείνων που είναι ήδη θρύλοι. Όπως…

26/01/22

Ο Fred VanVleet στοιχημάτισε στον εαυτό του και τα κατάφερε! (pic & vids)

03/02/21

Ο Fred VanVleet στοιχημάτισε στον εαυτό του και τα κατάφερε! (pic & vids)

Ήταν ένας από τους πιο υποτιμημένους παίκτες του ΝΒΑ. Κατάφερε, όμως, να κερδίσει μέχρι και…

03/02/21

Μία ημέρα που κανείς δεν θα ήθελε να υπάρχει

26/01/21

Μία ημέρα που κανείς δεν θα ήθελε να υπάρχει

Η 26η Ιανουαρίου θα προκαλεί πάντα ένα σφίξιμο στο στομάχι. Μια θλίψη. Μια νοσταλγία. Γράφει…

26/01/21

Όταν ο Maradona αποθέωνε ΝΒΑers και Spurs

25/11/20

Όταν ο Maradona αποθέωνε ΝΒΑers και Spurs

Jordan, LeBron, Curry, Ginobili... Ο Diego Maradona λάτρευε το μπάσκετ και δεν το έκρυβε! Ο…

25/11/20

Οι 10 καλύτεροι παίκτες στην «φούσκα» του Orlando (vids)

15/08/20

Οι 10 καλύτεροι παίκτες στην «φούσκα» του Orlando (vids)

Τα seeding games στην «φούσκα» του Orlando ολοκληρώθηκαν και η μοναδική εκκρεμότητα πριν από την…

15/08/20

Οι 10 καλύτεροι αριστερόχειρες στην ιστορία του NBA (vids)

13/08/20

Οι 10 καλύτεροι αριστερόχειρες στην ιστορία του NBA (vids)

Από το 1976, η 13η Αυγούστου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια ημέρα αριστερόχειρων και το…

13/08/20