Card image

Τα 10 καλύτερα καρφώματα του Vince Carter! (vids)

26 Ιουνίου 2020 14:00

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΟΛΑΧΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Μετά από 22 seasons, 25.728 πόντους, 6.606 ριμπάουντ, 4.714 ασίστ, 1.530 κλεψίματα, 888 blocks, 2.290 τρίποντα, 8 συμμετοχές σε All Star Game, 2 επιλογές σε All NBA Teams, ένα βραβείο Rookie of The Year και έναν κερδισμένο διαγωνισμό καρφωμάτων, ο Vince Carter ανακοίνωσε ότι η πραγματικά σπουδαία καριέρα του στο ΝΒΑ ολοκληρώθηκε.

Ο “Air Canada” ήταν ο τελευταίος παίκτης που έγινε draft στα 90s και είχε απομείνει στη λίγκα, οπότε με το «αντίο» του, έρχεται και… επίσημα το τέλος μιας εποχής στο ΝΒΑ.

Μπορεί ο Vince Carter να αφήνει λοιπόν τα παρκέ του ΝΒΑ, ωστόσο αφήνει πίσω του μια πολύ πλούσια παρακαταθήκη, καθώς για πολλούς θεωρείται ο κορυφαίος dunker όλων των εποχών! Τα καρφώματά του έχουν μείνει στην ιστορία, από τα πρώτα που έκανε ως rookie των Toronto Raptors, τα… όργια του διαγωνισμού καρφωμάτων του 2000 μέχρι το ανεπανάληπτο κάρφωμα του στον Frederic Weiss στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Sydney!

Στα 10 videos που ακολουθούν, μπορείτε να απολαύσετε τα καλύτερα καρφώματα στην – γεμάτη highlights- καριέρα του Vince Carter!

  1. Ο Chris Mullin ακόμα τον ψάχνει!

Ο Chris Mullin ξέρει τι έχει απέναντί του και για αυτόν τον περιμένει δύο βήματα πίσω. Ο Carter παίρνει την baseline και τον αφήνει πίσω του και στη συνέχεια κάνει ένα τρομερό ανάποδο κάρφωμα μπροστά σε άλλους δύο παίκτες των Indiana Pacers!

  1. «Όταν πήδηξα δεν είχα ιδέα τι θα κάνω»

Στα χρόνια του στους New Jersey Nets είχε την τύχη να συνεργάζεται με έναν από τους καλύτερους πασέρ όλων των εποχών, τον Jason Kidd. Σε αυτή τη φάση κόντρα στους Orlando Magic, ο Kidd πασάρει την μπάλα, ο Carter την πιάνει στον αέρα και, ναι, μπορούμε να πούμε ότι όσο πετάει… σκέφτεται λίγο τι θα κάνει πριν τελειώσει τη φάση με ανάποδο κάρφωμα. «Πήδηξα στον αέρα και σκέφτηκα ότι όπου και να έρθει η μπάλα κάτι θα σκεφτώ να την κάνω», δήλωσε χρόνια αργότερα…

  1. Ίσως, το καλύτερο in game alley oop κάρφωμα όλων των εποχών

Εδώ δεν χρειάζονται πολλά λόγια… Για πολλούς είναι το καλύτερο alley oop κάρφωμα που έχουμε δει κατά τη διάρκεια αγώνα. Για εμάς, είναι μια απόδειξη ότι ο Vince Carter… έκλεβε, γιατί δεν πηδούσε, όπως οι άλλοι, αλλά πετούσε!

  1. Slam Dunk Contest 2000 part 1: The Elbow Dunk

Από τα καρφώματα που βλέπεις και μένεις με το στόμα ανοιχτό. Ναι, όπως έμειναν όσους έδειξε η κάμερα μετά το κάρφωμα!

  1. Slam Dunk Contest 2000 part 2: “Let’s go home”

Σίγουρα το έχετε δει αυτό το “360 dunk”, αλλά δεν πειράζει ξαναδείτε το. Όταν τελειώσετε την προβολή, ξαναδείτε το και προσέξτε τις αντιδράσεις των superstars που παρακολουθούσαν τον διαγωνισμό από την πλάγια γραμμή, των κριτών και το υπέροχο “Let’s go home” του speaker…

  1. Τα “360 dunks” δεν είναι μόνο για τους διαγωνισμούς

Έχουμε δει κι άλλα 360 dunks κατά τη διάρκεια των αγώνων, αλλά προσέξτε λίγο το παρακάτω κάρφωμα…  Είμαστε σίγουροι ότι όταν πήρε την μπάλα και κοίταξε το καλάθι, ακόμα δεν είχε αποφασίσει το τι θα κάνει!

  1. Assist o Carter, κάρφωμα ο Carter!

Ξέρουμε ότι στα All Star Games δεν παίζουν άμυνα, αλλά εντάξει, ακόμα και χωρίς άμυνα αυτό δεν είναι εύκολο! Παίρνει το rebound, τρέχει το γήπεδο, πετάει την μπάλα στο ταμπλό και την καρφώνει με μανία στο καλάθι. Δείτε τις αντιδράσεις του Yao Ming που είναι στον πάγκο της Δύσης…

  1. Ο rookie που κάρφωσε μπροστά στον Mutombo!

Δεν είναι εύκολο να καρφώνεις μπροστά στον Dikembe Mutombo. Ακόμα και ο Michael Jordan, χρειάστηκε μερικά χρόνια για να το καταφέρει. Ο Vince Carter, όμως, το έκανε από την πρώτη του season, ως rookie και τότε όλοι κατάλαβαν με ποιον έχουν να κάνουν!

  1. Δεν του μιλούσε για 7 χρόνια!

O Alonzo Mourning είναι ένας από του κορυφαίους blocker όλων των εποχών. Στην μάχη του με τον Vince Carter, έναν από τους καλύτερους dunkers όλων των εποχών, νίκησε ο “Air Canada”! Όπως είπε ο Carter, αρκετό καιρό αργότερα, αυτό το κάρφωμα είναι ο λόγος που ο “Zo” δεν μιλούσε στον Carter για 7 ολόκληρα χρόνια!

  1. Μα πώς είναι δυνατόν;

Αν δεν υπήρχε αυτό το video, τον Frederic Weis θα τον ήξεραν μόνοι οι σκληροπυρηνικοί φίλοι του ΠΑΟΚ, γιατί φόρεσε τα ασπρόμαυρα το 2000, άντε και αυτοί των New York Knicks, οι οποίοι τον επέλεξαν στο νούμερο 15 έναν χρόνο αργότερα. Τελικά, ο πανύψηλος Γάλλος, που τελικά δεν έπαιξε ποτέ στο ΝΒΑ, έμεινε στην αιωνιότητα λόγω αυτού του… παρανοϊκού καρφώματος του Vince Carter στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Sydney! Μια σημείωση: Ο Weis έχει ύψος 2.18 και ναι, ο Carter πέρασε από πάνω του!

Μπορείτε να μας κάνετε follow σε twitter και instagram, καθώς επίσης και follow up στο κανάλι μας στο google news για να μη χάνετε τίποτα από τη ροή του site.

Κορυφαίες αποδόσεις , γρήγορες πληρωμές , καθημερινές προσφορές ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Η ημέρα που «έφυγε» ο “Black Mamba”

26/01/22

Η ημέρα που «έφυγε» ο “Black Mamba”

Ο πρόωρος θάνατος μεγεθύνει σίγουρα ακόμα περισσότερο την εικόνα εκείνων που είναι ήδη θρύλοι. Όπως…

26/01/22

Ο Fred VanVleet στοιχημάτισε στον εαυτό του και τα κατάφερε! (pic & vids)

03/02/21

Ο Fred VanVleet στοιχημάτισε στον εαυτό του και τα κατάφερε! (pic & vids)

Ήταν ένας από τους πιο υποτιμημένους παίκτες του ΝΒΑ. Κατάφερε, όμως, να κερδίσει μέχρι και…

03/02/21

Μία ημέρα που κανείς δεν θα ήθελε να υπάρχει

26/01/21

Μία ημέρα που κανείς δεν θα ήθελε να υπάρχει

Η 26η Ιανουαρίου θα προκαλεί πάντα ένα σφίξιμο στο στομάχι. Μια θλίψη. Μια νοσταλγία. Γράφει…

26/01/21

Όταν ο Maradona αποθέωνε ΝΒΑers και Spurs

25/11/20

Όταν ο Maradona αποθέωνε ΝΒΑers και Spurs

Jordan, LeBron, Curry, Ginobili... Ο Diego Maradona λάτρευε το μπάσκετ και δεν το έκρυβε! Ο…

25/11/20

Οι 10 καλύτεροι παίκτες στην «φούσκα» του Orlando (vids)

15/08/20

Οι 10 καλύτεροι παίκτες στην «φούσκα» του Orlando (vids)

Τα seeding games στην «φούσκα» του Orlando ολοκληρώθηκαν και η μοναδική εκκρεμότητα πριν από την…

15/08/20

Οι 10 καλύτεροι αριστερόχειρες στην ιστορία του NBA (vids)

13/08/20

Οι 10 καλύτεροι αριστερόχειρες στην ιστορία του NBA (vids)

Από το 1976, η 13η Αυγούστου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια ημέρα αριστερόχειρων και το…

13/08/20