Card image

Ποια ομάδα θα τερματίσει όγδοη στη Δύση (poll)

25 Φεβρουαρίου 2020 19:48

ΓΡΑΦΕΙ Ο L-Train

Έτσι όπως εξελίσσεται προς ώρας το πρωτάθλημα, τα βλέμματα των περισσότερων πιθανόν να τραβάει σιγά-σιγά η μάχη που αναμένεται για γίνει για την όγδοη θέση στη Δύση. Λίγο πολύ οι πρωτιές σε Ανατολή και Δύση πρέπει να θεωρούνται δεδομένες, η μάχη της τετράδας ποτέ δεν ήταν κάτι σούπερ-ουάου, οπότε μοιραία κοιτάμε να δούμε ποιες ομάδες θα συμπληρώσουν το “παζλ” της Post-Season. Και με την Ανατολή να έχει ήδη “κλείσει” (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) το ενδιαφέρον μοιραία στρέφεται στη Δύση.

Οι πιθανές ομάδες; Έξι. Οι Grizzlies, που αυτή τη στιγμή είναι στην όγδοη θέση κι ακόμα πέντε από κάτω. Blazers, Pelicans, Spurs, Kings, Suns. Πραγματικός χαμός. Πάμε να κάνουμε μια μίνι έρευνα σε κάποια στοιχεία και να αναλύσουμε τα δεδομένα για τους έξι αντιπάλους. Στο τέλος μπορείτε να ψηφίσετε στο poll που υπάρχει, ποιον πιστεύετε εσείς ότι θα καταλάβει την όγδοη θέση.

Memphis Grizzlies (28-29)

Στα τελευταία 10 μετρούν ρεκόρ 5-5. Το κακό για αυτούς είναι ότι έχουν το δυσκολότερο πρόγραμμα από όλες τις ομάδες του NBA. Τα περισσότερα παιχνίδια είναι με ομάδες που έχουν ρεκόρ > .500. Τα σημαντικότερα ματς είναι τα δύο που δίνουν με τους Pelicans, από τους οποίους ήδη χάνουν 2-0 στη σειρά. Μεγάλο ντεζαβαντάζ το γεγονός ότι έχασαν με τραυματισμό και τον Jaren Jackson Jr. Απώλεια.

Από τις ανταλλαγές του Φεβρουαρίου μόνο χαμένοι βγήκαν και το ζητούμενο είναι τώρα, πόσο θα “τραβήξει” ο Morant. Αφού υπάρχει ο κίνδυνος να μην αντέξει το βάρος της αποστολής της οποίας καλείται να βγάλει εις πέρας. Το μοναδικό θετικό είναι ότι προς ώρας είναι “καβάλα στο άλογο” και ορίζουν την τύχη τους.

Portland Trail Blazers (26-32)

Στα τελευταία 10 μετρούν ρεκόρ 5-5. Έχουν το πέμπτο πιο εύκολο πρόγραμμα ανάμεσα στις ομάδες του NBA. 15/24 ματς κόντρα σε αντιπάλους με ρεκόρ < .500. Κάτι που τους δίνει αρκετές πιθανότητες να ελπίζουνε, με δεδομένο ότι είναι 2.5 αγώνες πίσω από τους Grizzlies. Το δικό τους πρόβλημα ακούει στο όνομα Damian Lillard. O ηγέτης τους είναι ήδη εκτός δύο παιχνίδια κι αναμένεται να λείψει άλλα δύο (στην καλύτερη).

Θα εξαρτηθεί από το πόσο θα “τραβήξουν” οι McCollum και Anthony στα ματς που λείπει ο Lillard. Κάθε ήττα μετράει. Θετικό το γεγονός ότι έχουν και την εμπειρία από τέτοιες καταστάσεις. Ξέρουν πως είναι η “μάχη” της οχτάδας.

New Orleans Pelicans (25-32)

Στα τελευταία 10 είναι με ρεκόρ 7-3. Είναι αναμφίβολα η ομάδα με την καλύτερη φόρμα, ανάμεσα σε αυτές που “κυνηγούν” την οχτάδα. Έχουν το τρίτο πιο εύκολο πρόγραμμα στο πρωτάθλημα, με τα 18 από τα εναπομείναντα 25 παιχνίδια να είναι με αδύναμους αντιπάλους (ρεκόρ < .500). Μετρούν ένα 2-0 απέναντι στους Grizzlies, οπότε τους έχουν στην ισοβαθμία.

Το μοναδικό αρνητικό για τους Pelicans είναι το γεγονός ότι έχουν μείνει τρία παιχνίδια πίσω από την όγδοη θέση. Είναι λίγο μεγάλο το χάντικαπ, αλλά χρόνος υπάρχει. Και φυσικά έχουν τον Zion και πάλι στο παρκέ και σε εξαιρετική κατάσταση. 8-5 το ρεκόρ τους από τη στιγμή που επέστρεψε ο Williamson. Αν θέλετε τη γνώμη μου, σημαντικός ο παράγοντας Zion για ακόμα έναν λόγο. Κι η λίγκα θα ήθελε μια κόντρα LeBron VS Zion στον πρώτο γύρο των play-offs. Συν το στόρι με την ανταλλαγή του Davis.

San Antonio Spurs (24-32)

Μετρούν ρεκόρ 4-6 στα τελευταία 10. Έχουν κι αυτοί εύκολο πρόγραμμα, το έκτο πιο εύκολο πρόγραμμα από όλες τις ομάδες του NBA. Παιχνίδια “κλειδιά” τα τρία που δίνουν παρακάτω με τους Pelicans, μεταξύ αυτών και το τελευταίο της σεζόν στο San Antonio, που ίσως κρίνει και μια θέση στην οχτάδα. Εντάξει, προφανώς στα θετικά τους συγκαταλέγεται το γεγονός ότι έχουν το “know how”. Εικοσιτόσα (23) χρόνια σερί playoffs παίζουν. Βέβαια…

Κάποια στιγμή και τα μεγάλα σερί είναι για να σπάνε. Και για να είμαστε και ειλικρινείς, φέτος οι Spurs δε δικαιούνται να μπουν στην οχτάδα. Πολύ κακοί στην άμυνα, το 26ο χειρότερο def rating της λίγκας. Δεν μπαίνεις με τέτοια νούμερα στην οχτάδα. Ειδικά αν είσαι οι Spurs, που όλα αυτά τα χρόνια μας έχεις συνηθίσει σε άλλες συνθήκες.

Phoenix Suns (24-34)

To ρεκόρ των Suns στα τελευταία 10 είναι στο 4-6. Πέραν του ότι δεν είναι σε καλή φόρμα, έχουν και δύσκολο πρόγραμμα παρακάτω. Το ένατο πιο δύσκολο πρόγραμμα, ανάμεσα σε όλες τις ομάδες του NBA. Και το αρνητικό είναι ότι “κλείνουν” τη σεζόν με Jazz, Rockets, Lakers. Σα να λέμε, κομμένη χρονιά, με τα παιχνίδια τους να τελειώνουν στα 79. Εκτός αν κρατήσουν “υπερβάσεις” για το φινάλε.

Έχουν χτυπηθεί από τραυματισμούς όλη τη χρονιά και νομίζω ότι αυτό είναι το βασικότερο. Αν μείνουν υγιείς, είναι ομάδα για πολλά. Το έδειξαν στην αρχή της χρονιάς, όπου για 20 ματς ήταν σταθερά σε “εικόνα” playoffs. Απέχουν πάντως και 4,5 ματς από τη όγδοη θέση, οπότε χρειάζονται μικρά-μικρά “θαύματα”.

Sacrameto Kings (23-33)

Το ρεκόρ τους στα τελευταία 10 ματς είναι στο 6-4. Δείχνουν μια ανοδική πορεία εσχάτως κι αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτούν παρακάτω. Δεν έχουν δύσκολο πρόγραμμα, είναι αμέσως μετά τους Spurs. Είναι “τυχεροί” γιατί ορίζουν σε αρκετά μεγάλο βαθμό την τύχη τους (παρά το γεγονός ότι είναι τελευταίοι στο “run”), αφού έχουν τα έξι τελευταία τους παιχνίδια με ομάδες από τη συγκεκριμένη λίστα. Ένα 6-0 μπορεί να φέρει “τρελές” ανακατατάξεις.

Στα αρνητικά το γεγονός ότι είναι πίσω 4,5 ματς (όπως κι οι Suns). Κι έχουν μεγάλο χάντικαπ να καλύψουν. Και παραμένουν σταθερά εδώ και καιρό χωρίς κάτι αξιόλογο στη ρακέτα τους. Κι όταν θα κλείσουν οι άμυνες και θα αυξηθεί η άμυνα κι η ένταση των αγώνων στα τελευταία ματς, αν δεν μπαίνουν τα σουτ του Hield, ποιος θα βάλει καλάθι;

Μπορείτε να μας κάνετε follow σε twitter και instagram, καθώς επίσης και follow up στο κανάλι μας στο google news για να μη χάνετε τίποτα από τη ροή του site.

Κορυφαίες αποδόσεις , γρήγορες πληρωμές , καθημερινές προσφορές ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Κέρδισε ένα NBA League Pass

29/05/21

Κέρδισε ένα NBA League Pass

Επειδή φέτος παρακολουθούμε τα πιο συναρπαστικά playoffs των τελευταίων ετών, με τα break να διαδέχονται…

29/05/21

NBA Fantasy League by Foxbet

10/03/21

NBA Fantasy League by Foxbet

Η μαγική σεζόν του ΝΒΑ έχει φτάσει πλέον στα μισά και η «κοινότητα» του NBAholics,…

10/03/21

NBA Stoiximan Fantasy

20/01/21

NBA Stoiximan Fantasy

Η δράση στο Stoiximan NBA Fantasy δε σταματάει και στο NBAholics έχουμε και για σήμερα…

20/01/21

NBAholics Fantasy League 2020-2021

18/12/20

NBAholics Fantasy League 2020-2021

Η σεζόν του ΝΒΑ ξεκινάει σε λίγες ημέρες και μαζί της κι η πιο... "φανταστική"…

18/12/20

Celtics: Βρήκαν ψηλό και πλέον είναι έτοιμοι

09/12/20

Celtics: Βρήκαν ψηλό και πλέον είναι έτοιμοι

Πέρυσι γράφαμε και λέγαμε ότι οι Celtics είναι πολύ δυνατοί, αλλά δεν έχουν έναν "ψηλό"…

09/12/20

Οι παίκτες που θα «αναγεννηθούν» τη φετινή σεζόν

07/12/20

Οι παίκτες που θα «αναγεννηθούν» τη φετινή σεζόν

Γράφει ο NbaddictGr Όλοι σας περιμένετε να διαβάσετε για κάποιους mainstream παίκτες. Σήμερα, όμως, θα…

07/12/20