Card image

Ανάλυση: [2] Los Angeles Clippers VS Denver Nuggets [3]

3 Σεπτεμβρίου 2020 14:22

Match up με ξεκάθαρο φαβορί και αουτσάιντερ, με τους Nuggets όμως να έχουν τους Jokic και Murray σε δαιμονιώδη κατάσταση και ενδεχομένως να βάλουν δύσκολα σε μια ομάδα, που στηρίζεται εν πολλοίς σε μονάδες. Πιο δύσκολα από ότι θα περίμεναν, πέρασαν οι Clippers τους Mavericks.

Clippers VS Nuggets (2-1) στη Regular Season

13/1/20, Nuggets – Clippers 114-104
29/2/20, Clippers – Nuggets 132-103
13/8/20, Nuggets – Clippers 111-124


Los Angeles Clippers

Ρεκόρ regular (49-23), στο Bubble (5-3)

Το ατού 👍

Με τον πάγκο των Clippers να εμφανίζεται ελάχιστα στη σειρά με τους Clippers, κάνει ξεκάθαρο πλέον ότι οι Clippers θα «κουβαληθούν» από έναν. Ο Kawhi Leonard μας έδειξε ότι είναι έτοιμος, σε ακόμα μια διαδικασία playoffs, να οδηγήσει την ομάδα του στους τελικούς.

Το αδύναμο σημείο 👎

Δεν έδειξαν ομάδα. Οι Clippers έχουν παίχτες να παίξουν άμυνα στη ρακέτα, να παίξουν άμυνα στην περιφέρεια, να σκοράρουν από το τρίποντο, να σκοράρουν σε clutch συνθήκες. Οι Clippers έχουν παίχτες για τα πάντα. Δεν έχουν όμως ομάδα. Κι αν δεν βρεθούν τουλάχιστον δύο-τρεις παίχτες σε καλή μέρα, οι Clippers έχουν πρόβλημα να παρατάξουν στο παρκέ ένα επιθετικό σύστημα, που θα φέρει δύο εύκολα καλάθια. Είναι όλα με την έμπνευση του Leonard, του Williams, του George κλπ.


Denver Nuggets

Ρεκόρ regular (46-27), στο Bubble (4-4)

Το ατού 👍

Από άλλον τον περιμέναμε, από αλλού ήρθε. Είναι περισσότερο ομάδα οι Nuggets από τους Clippers, έχουν τον Jokic που κάνει πολλές δουλειές, όμως στον πρώτο γύρο αν δεν ήταν ο επιθετικός οίστρος του Murray, οι Nuggets δε θα ήταν εδώ. Ξεκάθαρα. Είναι σε μεγάλη φόρμα ο Καναδός και πάνω του θα στηρίξουν πολλά οι Nuggets, για τον δεύτερο γύρο.

Το αδύναμο σημείο 👎

Ήταν η άμυνα, η οποία όμως βελτιώθηκε, με την επιστροφή Harris. Θεωρώ ότι δε θα παρουσιάσουν την ίδια άσχημη εικόνα στην άμυνα, όπως και στον πρώτο γύρο, οι Nuggets. Παίζουν με την καλύτερη επίθεση των playoffs, που διέσυρε σε κάποια ματς τους Mavericks, οι οποίοι επίσης αμύνονταν αφελώς (έως καθόλου).


Τα τρία σημεία που θα κρίνουν τη σειρά

➥ Ο περιορισμός του Leonard

Οι Clippers πέρασαν από τους Mavericks, γιατί πολύ απλά οι Mavs δεν μπόρεσαν να περιορίσουν τον Kawhi Leonard. Αν οι Nuggets δεν βρουν «αντίδοτο» στον περσινό MVP των τελικών, οι Clippers ξεκινούν με μεγάλο αβαντάζ. Ξαναλέμε, η επιστροφή Harris θα βοηθήσει ως προς αυτή την κατεύθυνση. Κάτι όμως που θα πρέπει να το δούμε και στο παρκέ.

➥ Η αντιμετώπιση του Jokic

Όπως οι Clippers έχουν τον δικό τους «go to guy», έτσι κι οι Nuggets έχουν τον παίχτη που θα αποτελέσει το σημείο αναφοράς για την επίθεση των Nuggets. Με τους Jazz o Jokic περιορίστηκε αρκετά, γιατί υπήρχε ο Gobert. Οι Clippers όμως με Zubac, Harrell, Morris δε νομίζω ότι θα μπορέσουν να κάνουν «καλά» τον Σέρβο. Κι όσο περισσότερο ο Jokic βρει χώρο δράσης, τόσο οι Nuggets θα αποκτούν πλεονέκτημα. Αναμφίβολα ένα ματσάρισμα που δίνει αβαντάζ στους «σβόλους».

➥ Ο George

Αναφέραμε και παραπάνω, ότι οι Clippers στηρίζονται στις μονάδες τους. Κακά τα ψέματα όμως, όσο κι αν σκοράρει από τον πάγκο ο Williams, η ενισχύσουν στην άμυνα οι Harrell, Beverley και Morris, τον Leonard μόνο ένας μπορεί αν τον βοηθήσει. Και στην άμυνα, αλλά κυρίως στο σκοράρισμα. Κι ο Paul George στον πρώτο γύρο με τους Mavericks, έβγαλε όντως πολύ ενέργεια στην άμυνα κι έκανε πράγματα που δεν φαίνονται, αλλά με τους Nuggets πρέπει να γίνει ο George των 25π ΜΟ επιθετικά, για να αποκτήσουν μεγάλο πλεονέκτημα οι Clippers. Σε διαφορετική περίπτωση, η σειρά θα γίνει πολύ αμφίρροπη, με ότι μπορεί να συνεπάγεται αυτό.


Με τη γλώσσα των αριθμών

📊 Κορυφαία επίθεση έως τώρα στα playoffs οι Clippers, μετρούν 126.7 πόντους/αγώνα.

📊 Αμφότερες κορυφαίες στον τομέα των λαθών, από 12/αγώνα, στα έως τώρα παιχνίδια τους στα playoffs. Οι Clippers το εκμεταλλεύονται, δέχονται μόλις 12.8 πόντους από λάθη τους, διατηρώντας τη δεύτερη καλύτερη άμυνα στον τομέα αυτό.

Μπορείτε να μας κάνετε follow σε twitter και instagram, καθώς επίσης και follow up στο κανάλι μας στο google news για να μη χάνετε τίποτα από τη ροή του site.

Κορυφαίες αποδόσεις , γρήγορες πληρωμές , καθημερινές προσφορές ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Ρεπόρτερ Σακραμέντο: «Κατά 90% στους Κινγκς ο Βεζένκοφ»!

02/05/23

Ρεπόρτερ Σακραμέντο: «Κατά 90% στους Κινγκς ο Βεζένκοφ»!

Οι πληροφορίες εδώ και καιρό φέρνουν τον Σάσα Βεζένκοφ με το ένα πόδι στο Σακραμέντο,…

02/05/23

Τέλος ο Κοκόσκοφ από τους Νετς

02/05/23

Τέλος ο Κοκόσκοφ από τους Νετς

Παρελθόν από το τεχνικό επιτελείο των Νετς αποτελεί ο Ιγκόρ Κοκόσκοφ μαζί με τους Τιάγκο…

02/05/23

Γκριν: «Έχασα πολύ σεβασμό για τον Σαμπόνις»

01/05/23

Γκριν: «Έχασα πολύ σεβασμό για τον Σαμπόνις»

Ο Ντρέιμοντ Γκριν σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην απόφαση του Ντομάντας Σαμπόνις να μην δώσει…

01/05/23

Κάρι: «Είναι ξεχωριστό να ξέρεις ότι θα παίξεις με τον Λεμπρόν»

01/05/23

Κάρι: «Είναι ξεχωριστό να ξέρεις ότι θα παίξεις με τον Λεμπρόν»

Ο Στεφ Κάρι μετά την επικράτηση των Ουόριορς κόντρα στους Κινγκς και την πρόκριση στην…

01/05/23

Χόλιντεϊ: «Σκέφτομαι να αποσυρθώ όταν τελειώσει το συμβόλαιό μου»

01/05/23

Χόλιντεϊ: «Σκέφτομαι να αποσυρθώ όταν τελειώσει το συμβόλαιό μου»

Ο Τζρου Χόλιντεϊ αποκάλυψε τις σκέψεις που κάνει για απόσυρση από την ενεργό δράση, μόλις…

01/05/23

Σκέψεις απόσυρσης από τον Χόλιντεϊ

30/04/23

Σκέψεις απόσυρσης από τον Χόλιντεϊ

Ο Τζρου Χόλιντεϊ εξετάζει όλα τα πλάνα για το μέλλον του, με την σκέψη απόσυρσης…

30/04/23

Πρόβλημα στους Νικς, εκτός για το Game 1 με Χιτ ο Ραντλ

30/04/23

Πρόβλημα στους Νικς, εκτός για το Game 1 με Χιτ ο Ραντλ

Χωρίς το βαρύ πυροβολικό τους θα παραταχθούν οι Νιου Γιορκ Νικς στο Game 1 κόντρα…

30/04/23