Card image

Ανάλυση: [3] Boston Celtics VS Miami Heat [5]

13 Σεπτεμβρίου 2020 13:04

ΓΡΑΦΕΙ Ο L-Train

Οι δύο καλύτερες, βάσει εμφανίσεων στην post-season, ομάδες της Ανατολής, δικαίως βρίσκονται στους τελικούς της Περιφέρειας. Με ακριβώς ίδιο στυλ παιχνιδιού, περίπου ίδιες αδυναμίες, ίδια δυνατά σημεία και δύο εξίσου ικανούς προπονητές, οποιαδήποτε πρόβλεψη θα πάει στράφι…

Celtics VS Heat (2-1) στη Regular Season

5/12/19, Celtics – Heat 112-93
21/1/20, Heat – Celtics 101-109
5/8/20, Heat – Celtics 112-106


Boston Celtics

Ρεκόρ regular (30-34), στο Bubble (5-3)

Το ατού 👍

Τους πηγαίνουν ως τώρα, περίφημα, οι τρεις starter, Brown, Tatum, Walker, όμως στην εξίσωση έχει μπει πλέον κι ο Marcus Smart. Που με τον τραυματισμό του Hayward έχει αποκτήσει φανέλα βασικού και θα λέγαμε ότι τα πηγαίνει πλέον εξαιρετικά. Σε σημείο που ακόμα κι αν επιστρέψει ο Hayward, o Stevens θα πρέπει να σκεφτεί αν θα πρέπει να «σπάσει» τη νέα τετράδα του.

Το αδύναμο σημείο 👎

Η αλήθεια είναι πως οι Celtics αυτή τη στιγμή μοιάζουν «άτρωτοι» και χωρίς «αχίλλειο πτέρνα». Οκ, δεν έχουν μεγάλο βάθος στον πάγκο, κάτι που αφενός δεν φαίνεται με την πολύ καλή παρουσία των βασικών κι αφετέρου, δεν το είδαμε και στο ματς με τους Raptors. Μια χαρά τα πήγε ο πάγκος της ομάδας της Βοστόνης.


Miami Heat

Ρεκόρ regular (41-24), στο Bubble (3-5)

Το ατού 👍

O πλουραλισμός στο σκοράρισμα. Κι όχι τόσο πολύ όσον αφορά τις θέσεις και το στυλ παιχνιδιού, αλλά κυρίως από το γεγονός ότι βγαίνουν συνέχεια νέοι «ήρωες». Η ομάδα στα playoffs έχει έξι παίχτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Ο Spoelstra έχει τη δυνατότητα να κάνει μικρό rotation και να προσφέρουν όλοι στο σκορ, αλλά και στην άμυνα. Που είναι σε δεύτερη φάση, επίσης δυνατό σημείο της ομάδας του Miami.

To αδύναμο σημείο 👎

Είναι οι Celtics «άτρωτοι» και δεν είναι οι Heat; Στη σειρά με τους Bucks, λίγα πράγματα είδαμε να μη δουλεύουν σωστά. Εκτιμώ ότι απέναντι στους Celtics, ίσως ζοριστούν αν η μπάλα στην επίθεση των Κελτών αρχίσει να κυκλοφορεί καλά στους τρεις-τέσσερις ικανούς σκόρερ που έχει ο Stevens στην ομάδα του. Όχι ότι δεν έχει αμυντικούς για αλλαγές ο Spoestra. Αλλά με τους Bucks αυτό έγινε ελάχιστα και δεν επήλθε κόπωση.


Τα τρία σημεία που θα κρίνουν τη σειρά

➥ Τα μαρκαρίσματα σε Butler και Tatum

Μπορεί στους Celtics να υπάρχει κι ο Walker, προς ώρας όμως τα «πυρηνικά» όπλα των δύο ομάδων είναι οι Butler και Tatum. Σε πρώτη φάση λοιπόν, όποια ομάδα καταφέρει να εξουδετερώσει καλύτερα τον έναν ή τον άλλο, θα πάρει και μεγάλο αβαντάζ για τη συνέχεια της σειράς.

Defence, Defence, Defence

Μιλάμε για δύο ομάδες, που εκτός των άλλων βρέθηκαν εδώ που βρέθηκαν χάρις στο γεγονός ότι έχουν πολύ δυνατές άμυνες. Όχι τόσο με τη «γλώσσα των αριθμών», αλλά κυρίως με αυτό που βλέπουμε στο παρκέ. Οι Heat στη σειρά με τους Bucks, διέλυσαν οτιδήποτε επιθετικό σύστημα είχε στο playbook του ο Budenholzer. Και κράτησαν πολύ χαμηλά μια ομάδα που στη regular έφτανε για πλάκα τους 120 πόντους. Ότι ακριβώς έκαναν κι οι Celtics, στη σειρά με τους Raptors. Μεγάλο ρόλο θα παίξει λοιπόν το ποια από τις δύο άμυνες θα αντέξει ως το τέλος. Και θα ανταπεξέλθει της κούρασης. Γιατί κακά τα ψέματα κι οι δύο προπονητές έχουν αρκετές επιλογές και στο επιθετικό κομμάτι.

Stevens VS Spoelstra

Γιατί όχι; Μια σειρά που θα κριθεί κι από τις επιλογές των δύο προπονητών. Τόσο σε πρόσωπα, όσο και σε συστήματα. Σε άμυνα κι επίθεση. Ως τώρα έχουν δείξει ότι μπορούν να προσαρμόσουν το επιθετικό τους σύστημα, ανάλογα με την περίσταση, το ίδιο κάνουν και αμυντικά. Δύο εξαιρετικοί προπονητές, που έχουν υπό την καθοδήγησή τους, παίχτες που είναι «στρατιώτες» του συστήματος. Θα λέγαμε ότι, ακόμα κι ο Jimmy Butler «υπακούει» σχεδόν πάντα τις διαταγές του «στρατηγού» Spo!


Με τη γλώσσα των αριθμών

📊 Με 101.9π οι Celtics έχουν το καλύτερο def rating στα playoffs. Στην τέταρτη θέση είναι οι Heat με 105.4. Πολύ δυνατοί στην άμυνα των δεύτερων επιθέσεων και οι δύο, δέχονται 10.4 και 9.9 πόντους αντίστοιχα, μετά από επιθετικό ριμπάουντ (τρίτοι οι Heat και τέταρτοι οι Celtics), 37.6 οι πόντοι που δέχονται στη ρακέτα οι Celtics (4οι), 9.0 οι πόντοι που δέχονται σε αιφνιδιασμό (3οι).

📊 Καθόλου isolation παιχνίδι από τις δύο (δείγμα του πόσο ομαδικά παίζουν), με 5.5 πόντους οι Celtics και 5.7 οι Heat, είναι στην δεύτερη και τρίτη θέση από το τέλος. Για τους Heat, μόλις 6.7 κατοχές/παιχνίδι τελειώνουν με isolation παιχνίδι (6.4%).

Μπορείτε να μας κάνετε follow σε twitter και instagram, καθώς επίσης και follow up στο κανάλι μας στο google news για να μη χάνετε τίποτα από τη ροή του site.

Κορυφαίες αποδόσεις , γρήγορες πληρωμές , καθημερινές προσφορές ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Ρεπόρτερ Σακραμέντο: «Κατά 90% στους Κινγκς ο Βεζένκοφ»!

02/05/23

Ρεπόρτερ Σακραμέντο: «Κατά 90% στους Κινγκς ο Βεζένκοφ»!

Οι πληροφορίες εδώ και καιρό φέρνουν τον Σάσα Βεζένκοφ με το ένα πόδι στο Σακραμέντο,…

02/05/23

Τέλος ο Κοκόσκοφ από τους Νετς

02/05/23

Τέλος ο Κοκόσκοφ από τους Νετς

Παρελθόν από το τεχνικό επιτελείο των Νετς αποτελεί ο Ιγκόρ Κοκόσκοφ μαζί με τους Τιάγκο…

02/05/23

Γκριν: «Έχασα πολύ σεβασμό για τον Σαμπόνις»

01/05/23

Γκριν: «Έχασα πολύ σεβασμό για τον Σαμπόνις»

Ο Ντρέιμοντ Γκριν σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην απόφαση του Ντομάντας Σαμπόνις να μην δώσει…

01/05/23

Κάρι: «Είναι ξεχωριστό να ξέρεις ότι θα παίξεις με τον Λεμπρόν»

01/05/23

Κάρι: «Είναι ξεχωριστό να ξέρεις ότι θα παίξεις με τον Λεμπρόν»

Ο Στεφ Κάρι μετά την επικράτηση των Ουόριορς κόντρα στους Κινγκς και την πρόκριση στην…

01/05/23

Χόλιντεϊ: «Σκέφτομαι να αποσυρθώ όταν τελειώσει το συμβόλαιό μου»

01/05/23

Χόλιντεϊ: «Σκέφτομαι να αποσυρθώ όταν τελειώσει το συμβόλαιό μου»

Ο Τζρου Χόλιντεϊ αποκάλυψε τις σκέψεις που κάνει για απόσυρση από την ενεργό δράση, μόλις…

01/05/23

Σκέψεις απόσυρσης από τον Χόλιντεϊ

30/04/23

Σκέψεις απόσυρσης από τον Χόλιντεϊ

Ο Τζρου Χόλιντεϊ εξετάζει όλα τα πλάνα για το μέλλον του, με την σκέψη απόσυρσης…

30/04/23

Πρόβλημα στους Νικς, εκτός για το Game 1 με Χιτ ο Ραντλ

30/04/23

Πρόβλημα στους Νικς, εκτός για το Game 1 με Χιτ ο Ραντλ

Χωρίς το βαρύ πυροβολικό τους θα παραταχθούν οι Νιου Γιορκ Νικς στο Game 1 κόντρα…

30/04/23