Card image

Τα πέντε trade που θα κάνουν τους Mavericks, contenders

22 Δεκεμβρίου 2019 16:16

Αυτή τη στιγμή οι Dallas Mavericks θεωρούνται η πιο overachievement ομάδα του πρωταθλήματος. Και δικαίως θα πω εγώ. Από τις 33 νίκες πέρυσι και μια τιμητική θέση εκτός 10άδας, φέτος βρίσκονται στη δεύτερη θέση της Δύσης. Έχουν ηγέτη, έχουν σούπερ προπονητή και στα τελευταία ματς δείχνουν ότι ακόμα και χωρίς τον Doncic είναι φτιαγμένοι για πολλά πράγματα. Οι νίκες μέσα σε Philadelphia και Milwaukee αποδεικνύουν την εξαιρετική δουλειά που κάνει ο Carlisle στο Dallas και δικαίως μπορούν να κάνουν τους φίλους των Mavericks να αισιοδοξούν. Να ελπίζουν ότι κάτι καλό μπορεί να γίνει στο τέλος.

Αν ένα σημείο εστιάζεται ότι δεν λειτουργεί σωστά για τους Mavericks, αυτό είναι η άμυνα που δεν παίζουν. Από τις ομάδες που βρίσκονται στο top5 σε Ανατολή και Δύση, μόνο οι Rockets θα λέγαμε ότι έχουν χειρότερη αμυντική συμπεριφορά από τους Mavericks. Κάτι που φαίνεται και στη στατιστική των ομάδων. Οπότε, σίγουρα οι Mavericks θα πρέπει ως την trade deadline να εξετάσουν σοβαρά μια ανταλλαγή, που θα τους κάνει πραγματικούς contenders για φέτος.

5. Rudy Gay

Κάνει τραγική χρονιά φέτος, απόρροια της κακής χρονιάς που κάνουν οι Spurs. Με το Spacing των «σπιρουνιών» φέτος να είναι τραγικό και να μην μπορεί να βρει ρυθμό και σκορ ο Gay. Στο Dallas θα πάρει τη θέση του Powell στην starter πεντάδα, ενώ θεωρώ πως υπάρχει ευελιξία να παίξει και στη θέση «3» αν χρειαστεί. Ικανός σκόρερ και αμυντικός. Μειονέκτημα τα $14Μ του συμβολαίου του.

4. Andre Iguodala

Τον θέλει το μισό NBA. Όσοι δηλαδή στοχεύουν στο δαχτυλίδι. Έχει εμπειρία τελικών. Είναι ένας αμυντικός που μπορεί να μαρκάρει σε όλες τις θέσεις με χαρακτηριστική άνεση. Πολύ καλός στο σουτ από τα 7.25 και θα ματσάρει μια χαρά στο επιθετικό στυλ παιχνιδιού των Mavericks φέτος. Πρόβλημα το μεγάλο του συμβόλαιο, αλλά οι Mavericks στέλνοντας τον Lee στο Memphis θα ισορροπήσουν τη διαφορά. Κι αυτό είναι κι από τα ατού των Mavericks. Ότι υπάρχει χώρος στο Cap για τη συγκεκριμένη ανταλλαγή.

3. Robert Covington

Ένας ακόμα «glue-guy» με πολύ καλό περιφερειακό σουτ. Πιθανώς η έλευσή του βέβαια να «καθίσει» στον πάγκο των Finney Smith, αλλά ο Carlisle δε θα έλεγε όχι στο να έχει δύο παίχτες με ίδια χαρακτηριστικά στην άμυνα. Για να ξέρει ότι έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί έναν σε κάθε πεντάδα, ή και τους δύο μαζί αν καταστεί πολύ αναγκαίο. Και πάλι τα $12Μ του Lee μπορούν να μπουν στη ζυγαριά και το trade να επιτευχθεί.

2. Jae Crowder

Εξαιρετική περίπτωση αμυντικού, στις θέσεις 2, 3 και 4, σκοράρει με άνεση από τα 7.25 και το βασικότερο. Εν αντιθέσει με τους Covington και Iguodala, έχει πολύ μικρό συμβόλαιο ($7.25) το οποίο λήγει και το καλοκαίρι, οπότε δεν θα επιβαρύνει συνεχόμενα το cap των Mavericks.

1. Jrue Holiday

Ίσως ο καλύτερος περιφερειακός αμυντικός στη λίγκα, με ικανότητες και στο σκοράρισμα και στη δημιουργία. Πιστεύω ότι χωράει να παίξει με τον Doncic στην ίδια πεντάδα και μαζί με τον Porzingis θα αποτελέσουν μια εξαιρετική Big-3 στο Dallas. Μειονέκτημα τα $26Μ που φτάνει το «κασέ» του, κάτι που σημαίνει σίγουρα την απώλεια του Hardaway.

Μπορείτε να μας κάνετε follow σε twitter και instagram, καθώς επίσης και follow up στο κανάλι μας στο google news για να μη χάνετε τίποτα από τη ροή του site.

Κορυφαίες αποδόσεις , γρήγορες πληρωμές , καθημερινές προσφορές ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Στους Γκρίζλις ο Ντάνι Γκριν, στους Σίξερς ο Μέλτον

24/06/22

Στους Γκρίζλις ο Ντάνι Γκριν, στους Σίξερς ο Μέλτον

Μία ακόμα ανταλλαγή περιείχε η ημέρα στο ΝΒΑ, με τους Σίξερς να δίνουν τον Ντάνι…

24/06/22

Θέλουν να ρίξουν βόμβα με Γκομπέρ οι Μπουλς

07/06/22

Θέλουν να ρίξουν βόμβα με Γκομπέρ οι Μπουλς

Το μέλλον του Ρούντι Γκομπέρ είναι αμφίβολο στη Γιούτα και οι Σικάγο Μπουλς θέλουν να…

07/06/22

«Ψάχνονται» για ΛαΒίν, Μπιλ οι Μπλέιζερς

07/06/22

«Ψάχνονται» για ΛαΒίν, Μπιλ οι Μπλέιζερς

Οι Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς έχουν... άγριες διαθέσεις για το φετινό καλοκαίρι, θέλοντας να ενισχύσουν το…

07/06/22

Πάει NBA ο Λούντμπεργκ

12/03/22

Πάει NBA ο Λούντμπεργκ

Θέμα χρόνου είναι η επισημοποίηση της απόκτησης του Ίφε Λούντμπεργκ. Ο 27χρονος γκαρντ που αποχώρησε…

12/03/22

Ώρα ΝτεΆντρε Τζόρνταν στους 76ερς!

04/03/22

Ώρα ΝτεΆντρε Τζόρνταν στους 76ερς!

Στους Φιλαδέλφεια 76ερς θα συνεχίσει την καριέρα του ο πρώην All Star σέντερ ΝτεΆντρε Τζόρνταν.…

04/03/22

Επέστρεψε στην Ουάσινγκτον ο Σατοράνσκι!

01/03/22

Επέστρεψε στην Ουάσινγκτον ο Σατοράνσκι!

Στους Ουίζαρντς θα συνεχίσει την καριέρα του, ο Τόμας Σατοράνσκι, ο οποίος επιστρέφει στην ομάδα…

01/03/22

Ελεύθερος ο Πάνγκος από το Κλίβερλαντ

20/02/22

Ελεύθερος ο Πάνγκος από το Κλίβερλαντ

Οι Καβαλίερς αποφάσισαν να λύσουν το συμβόλαιο του Κέβιν Πάνγκος, ο οποίος πλέον εξετάζει τις…

20/02/22