Card image

Mid-Season NBA Awards by NBAholics

4 Φεβρουαρίου 2020 13:24

Έχοντας περάσει πλέον τα μισά της σεζόν και μπαίνοντας πλέον σε ρυθμούς All-Star Game κι αμέσως μετά σε “φάση” playoffs, αποφασίσαμε εδώ στο NBAholics, συντάκτες, admin, αρθρογράφοι, tisperάδες, παρκαδόροι και λοιποί παρατρεχάμενοι, να δώσουμε τα δικά μας Mid-Season Awards.

Φουλ της Ευρώπης, ο Γιάννης Ψαράκης

MVP: Γιάννης Αντετοκούνμπο. Όχι επειδή είναι δικό μας παιδί, αλλά επειδή είναι ίσως ο μοναδικός unguardable παίκτης στη λίγκα αυτή τη στιγμή. Ο Giannis κάνει νούμερα που δεν έχουν προηγούμενο. Και μόνο το ρεκόρ του στα +30 πόντους με +15 ριμπάουντ παιχνίδια στη λίγκα σε σύγκριση με όλους τους υπόλοιπους αρκεί.

RoY: Ja Morant. Ο Nunn ξεκίνησε εντυπωσιακά αλλά ο τραυματισμός τον «έκοψε». Ο Zion μόλις μπήκε στο κόλπο, οπότε ελλείψει άλλου ο βιρτουόζος Ja κερδίζει το βραβείο από εμένα. Τον ήθελα πιο ομαδικό (είμαι της παλιάς σχολής βλέπετε) αλλά μικρός είναι ακόμη, θα μάθει.

DPoY: Γιάννης Αντετοκούνμπο. Είμαι από αυτούς που θεωρούν ότι ο Giannis είναι μακράν ο κορυφαίος αμυντικός της λίγκας. Το λένε -και φέτος- τα νούμερά του (96,8 RTG) παίζοντας σε ένα ρόλο… λίμπερο, κόφτη, σέντερ-μπακ στους Bucks. Από τον Gobert περίμενα περισσότερα

CoY: Mike Budenholzer. Μην περιμένετε να δείτε το όνομα Φρανκ Βόγκελ και ας είναι στην ομάδα μου, αφού ένας απλός διαχειριστής είναι. Ο Spolestra κερδίζει έναν πόντο αλλά θα πάω με τον Budenholzer που και το καλύτερο ρεκόρ έχει και την ομάδα φρέσκια κρατάει.

6th Man: Dennis Schroeder. Sorry Lou αλλά ο Dennis φέτος κάνει όργια. Ο Schroeder είναι μακράν η πιο αξιόπιστη λύση από τον πάγκο. Σταθερά εντυπωσιακά νούμερα καλύτερα και από βασικού, ευστοχία και μάλιστα σε μία ομάδα που ο καθένας θέλει μία μπάλα μόνος του.

MIP: Luka Doncic. Από τη στιγμή που δεν μπορεί να γίνει Giannis στη θέση του Giannis, ο wonderboy από τη Σλοβενία κερδίζει δια περιπάτου τον τίτλο του πιο βελτιωμένου. Μην ζητάτε αποδείξεις αφού τα νούμερά του και ο τρόπος που καθορίζει το παιχνίδι των Mavsτα λένε όλα.

1st All NBA Team: Luka Doncic, Damian Lilard, LeBron James, Γιάννης Αντετοκούνμπο, Nikola Jokic

 

Miami μόνο, ο #Miami_Vice

MVP: Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ο Γιάννης έχει πάρει τους Μπακς απ το χέρι και τους οδηγεί ξανά σε τελικό ανατολής. Τα νούμερα του σαφώς βελτιωμένα από πέρσι. Παρότι ο Λούκα είναι on fire και σαφώς βελτιωμένος φέτος θεωρώ πως έχει ακόμα να δώσει στο Ντάλας. Του χρόνου θα είναι η χρονιά του!

RoY: Kendrick Nunn. Undrafted! Με απίστευτα νούμερα και σεζόν που δεν περίμενε κανένας ούτε στα πιο τρελά του όνειρα. Έχει ups and downs και λογικό, rookie είναι. Παρόλα αυτά το χέρι του είναι ξυράφι και έχει πετύχει ουκ ολίγα ρεκόρ για undrafted rookie τόσο σε επίπεδο λίγκας όσο και σε franchise επίπεδο.

DPoY: Anthony Davis. Για εμένα προσωπικά ο καλύτερος αμυντικός της λίγκας So far. 2.5 blocks ανά παιχνίδι και σχεδόν 10 rebounds ανά παιχνίδι. Γρήγορος, με πολύ καλή αντίληψη και με την κατάλληλη σωματοδομή. Εάν παραμείνει υγιής μέχρι το τέλος της χρονιάς δεν το χάνει το βραβείο.

CoY: Eric Spoelstra. Αυτά που έχει καταφέρει ο Spoelstra φέτος είναι πραγματικά άξιο θαυμασμού. Αν μου έλεγε κάποιος ότι στην αρχή της χρόνιας ένα μάτσο ρουκι και δευτεροετείς undrafted παίχτες, θα κατάφερναν να είναι στην κορυφή της λίγκας, με μόνο έναν μόνο superstar στην ομάδα, σίγουρα θα γέλαγα.

6th Man: Lou Williams: Όταν σε 46 παιχνίδια έρχεσαι απ τον πάγκο με 19.7 πόντους μ.ο και 6 ασίστ, δεν δέχεται αμφισβήτηση ότι θα είσαι απ’ τους καλύτερους παγκιτες της λίγκας.

MIP: Bam Adebayo. Σαφώς βελτιωμένος σεζόν με τη σεζόν. Φέτος κάνει πραγματικό ξέσπασμα και έγινε και All Star δικαιωματικά! Αμυντικά βράχος και επιθετικά με εξαιρετικό jump shoot.

1st All NBA Team: Luka Doncic, Damian Lillard, LeBron James, Giannis Antetokounmpo, Bam Adebayo

 

Ξεκάθαρα “αντικειμενικός”, o #MFFL

MVP: Luka Doncic. Μην περιμένετε να φανώ “ευγενικός” και αντικειμενικός με το “παιδί” μας. Ο Luka Doncic είναι one man show, κάνει πράγματα που στην ηλικία του ο Γιάννης, ούτε που τα φανταζόταν, οπότε εύκολα παίρνει το βραβείο του πολυτιμότερου παίχτη της λίγκας.

RoY: Kendrick Nunn. Λογικά μόνο με τον #Vice θα συμφωνήσουμε εδώ. Οριακό είναι προς ώρας το βραβείο (με τον Morant), αλλά και λόγω του ότι είναι σε καλύτερη ομάδα και λόγω του ότι είναι “killer” και θα ξαναβρεί το χέρι του, πιστεύω ότι στο τέλος θα το πάρει το βραβείο του rookie της χρονιάς.

DPoY: Γιάννης Αντετοκούνμπο. Σαν τερματοφύλακας είναι εκεί πίσω στην άμυνα των Bucks. Και μόνο το γεγονός ότι οι Bucks έχουν την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα, ποιος άλλος αξίζει να πάρει εν τέλει το βραβείο του αμυντικού της χρονιάς.

CoY: Nick Nurse. Εντάξει, ο Budenholzer είναι πολύ τέλειος κι έχει πολύ τέλεια την ομάδα του. Καμία ίντριγκα. Όλα ιδανικά. Για μένα το βραβείο το αξίζει ο Nurse. Τι κι αν του έφυγαν Green και Leonard το καλοκαίρι. Έχει την ομάδα του στην τσίτα, και βγάζει λαγούς από το καπέλο του. Και είναι και δεύτερος στην Ανατολή.

6th Man: Dennis Schroder. Ο Lou για μένα, που παίζει στα περισσότερα ματς 30 και 35 λεπτά, δεν είναι bench player. Στο νήμα το παίρνει ο Schroder από τον Rose, γιατί εδώ ο Γερμανός έχει κι ανταγωνισμό μπροστά του (Alexander, Paul) και παρόλα αυτά καταφέρνει και ξεχωρίζει στα παιχνίδια των Thunder. Και είναι και σε καλύτερη ομάδα, που χτυπάει οχτάδα χάρις -και- σ΄αυτόν.

MIP: Luka Doncic. Εντάξει, να σας πω κάτι. Ξέρω, θα μου πείτε τώρα για Ingram, Young κλπ. Αλλά το να ανεβάσεις τους 10 και 15 πόντους, ειδικά όταν παίζεις σε “νεκροταφεία” ομάδες είναι εύκολο. Ο Σλοβένος πέρυσι είχε 21.2p, 7.8reb και 6as (δηλαδή στατιστικά top10 παίχτη) και φέτος έχει πάει τα νούμερά του σε, 28.8p, 9.5reb και 8.7as. Αυτό είναι βελτίωση και δεν έρχεται κι εύκολα. Και έχει και τους Mavericks στην τετράδα της Δύσης. Και είναι και 21 χρόνων. Τι άλλο να πούμε;

1st All NBA Team: James Harden, Luka Doncic, LeBron James, Giannis Antetokounmpo, Anthony Davis

 

Δυνατά αουτσάιντερ, ο Στέφανος Μαρολαχάκης

MVP: Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ο James Harden έχασε έδαφος μετά τον τραγικό Ιανουάριο. Οι LeBron James είναι σε… αποστολή πρωταθλήματος, αλλά έχει δίπλα του και τον Anthony Davis οπότε η δόξα μοιράζεται. Για τον Luka Doncic δεν έχει έρθει ακόμα η ώρα. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πάει για το back to back.

RoY: Ja Morant. Ο Zion Williamson είναι ξεχωριστός και αν είναι υγιής θα αφήσει εποχή, αλλά είναι άδικο να πάρει το βραβείο με 35 ματς. Ο Ja Morant που κάνει… παπάδες παίζει μόνος του για το βραβείο.

DPoY: Anthony Davis. Τον Rudy Gobert τον ξέρουμε, αλλά παραπάει να το πάρει για 3η σερί χρονιά. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα… βολευτεί με το back to back MVP. Κάτι πρέπει να πάρουν και οι Los Angeles Lakers, οπότε πάω με τον Anthony Davis των 2.5 blocks ανά αγώνα.

CoY: Erik Spoesltra. O Mike Budenholzer το πήρε πέρυσι και τα έχει ξαναπάρει το 2015. O Billy Donovan έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στην Oklahoma, αλλά χάνει στο νήμα από τον Erik Spolestra, o οποίος έχει δύο δαχτυλίδια, αλλά κανένα CoY και οδηγεί τους Heat σε ένα πολύ καλό seed στη Ανατολή..

6th Man: Dennis Schroder. Καλός ο Lou Williams, αλλά βαρέθηκα να το παίρνει. Ο Derick Rose τον τελευταίο μήνα αρχίζει πενταδάτος οπότε τον βγάζω εκτός κουβέντας. Oι Thunder αξίζουν ένα βραβείο με την απρόσμενα καλή χρονιά που κάνουν, οπότε ας το πάρει ο Dennis Schroder.

MIP: Devonte’ Graham. O Luka Doncic είναι πραγματικά πολύ καλύτερος από πέρυσι, αλλά πήρε το RoY και θα πάρει σε 1-2 χρόνια το MVP, οπότε ας αφήσει και τίποτα. O Brandon Ingram έφτασε σε All Star επίπεδο, αλλά ήταν καλός και πέρυσι. Ο Devonte’ Graham, όμως, έχει κάνει τρομερό step up, καθώς, από τους 4.4 πόντους και 2.6 ασίστ, έχει φτάσει στους 18 πόντους και 7.7 ασίστ και αξίζει το βραβείο.

1st All NBA Team: Luka Doncic, Damian Lilard, LeBron James, Γιάννης Αντετοκούνμπο, Nikola Jokic

Την έκπληξη στο CoY, o Θοδωρής Λεοντίου

MVP: Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ήμουν ανάμεσα σε Doncic και Γιάννη. Αλλά με 10 ματς ήδη λιγότερα, λόγω τραυματισμών ο Σλοβένος, όταν ο άλλος παίζει σε ρελαντί με στατιστική 30/15/6. Και πως να μην του δώσεις και φέτος το βραβείο; Εύκολα Γιάννης.

RoY: Ja Morant. O Nunn ξεκίνησε εντυπωσιακά, με ρεκόρ πόντων στα πρώτα παιχνίδια. Μετά έπεσε Αρκετά. Θεωρώ ότι παίζει πλέον δίχως αντίπαλο ο Ja Morant. Που και στατιστική καλύτερη “γράφει” και αυτούς τους Grizzlies έχει σε seed οχτάδας.

DPoY: Hassan Whiteside. Όποιος βλέπει Blazerds φέτος, αναγνωρίζει ότι το μεγάλο τους θέμα είναι το γεγονός ότι δεν παίζουν άμυνα. Δεκτόν. Επίσης, όποιος βλέπει φέτος Blazers, αναγνωρίζει ότι ο Hassan δεν είναι συνεπής αμυντικά. Δεκτόν. Όταν όμως αποφασίσει να καλύψει τις ρακέτες. μοιράζει 3.1 μπλοκ σε κάθε ματς (πρώτος μπλοκέρ του πρωταθλήματος, με απόσταση από τον δεύτερο) και κατεβάζει 14.1 ριμπάουντ (τρίτος ριμπάουντερ). Ας αποφασίσουν κι οι άλλοι Blazers να παίξουν άμυνα, να φανεί η δουλειά του Hassan και στα νούμερα της ομάδας. Τελικά.

CoY: Billy Donovan. Είμαι σίγουρος ότι οι άλλοι έχουν ψηφίσει τα φαβορί. Εγώ θα πάω με τον προπονητή των Thunder. Που με δύο λόγια, “με σφεντόνες προσπαθεί να ρίξει αεροπλάνα”. Απλά ρίξτε μια ματιά στα ρόστερ των υπόλοιπων ομάδων της Δύσης και δείτε που έχει τους Thunder. A, και κάτι ακόμα. Πείτε μου ειλικρινά, που τοποθετούσατε από το καλοκαίρι τους Thunder, για Φλεβάρη μήνα. Πόσο μέσα πέσατε; Που οφείλετε αυτή η αστοχία στην πρόβλεψη; Ακριβώς!

6th Man: Derrick Rose. Καλός ο Lou, ωραίος ο Schroder, αλλά ο Derrick Rose φέτος “γράφει” νούμερα καλύτερα από την MVP σεζόν του. Τότε πήρε βραβείο. Φέτος όχι; Δεν γίνεται. Επιπλέον, από μένα παίρνει point γιατί παίζει και λιγότερο σε σχέση με τους άλλους δύο.

MIP: Luka Doncic. Αφού δε θα πάρει το MVP, ας πάρει το MIP. Εξάλλου, κι ο Γιάννης πριν γίνει MVP, πήρε το βραβείο του πιο βελτιωμένου παίχτη πρώτα. Με νούμερα σχεδόν triple-double σε μέσους όρους, χάνει το MVP οριακά, οπότε δικαιούται το Most Improved.

1st All NBA Team: Damian Lillard, Luka Doncic, LeBron James, Giannis Antetokounmpo, Hassan Whiteside

Χωρίς βραβείο ο Giannis, από τον Γιάννη Ανδριγιαννάκη

MVP: Luka Doncic. Μπορεί ο Γιάννης να είναι δικό μας παιδί, όμως το «παιδί θαύμα» του Ευρωπαϊκού μπάσκετ, δεν υπάρχει. Είναι με διαφορά ο πολυτιμότερος παίκτης στο ΝΒΑ μέχρι στιγμής με νούμερα που… ζαλίζουν. 28.8 πόντους. 9.5 ριμπάουντ, 8.7 ασίστ και 1.0 κλέψιμο ανά ματς.

RoY: Ja Morant. Όποιος δε συμφωνεί, μάλλον πρέπει να σταματήσει να παρακολουθεί μπάσκετ. Μπορεί να μην είναι τόσο ομαδικός όσο πρέπει, αλλά κάνει… παπάδες μέσα στο παρκέ. Αγωνίζεται λιγότερο από 30 λεπτά και έχει μ.ο 17.3 πόντους, 3.4 ριμπάουντ και 7.1 ασίστ.

DPoY: Rudy Gobert. Το έχει πάρει το βραβείο τα δύο προηγούμενα χρόνια και γιατί να μην το πάρει και φέτος. «Σκεπάζει» το καλάθι της ομάδας του, έχει 2.2 μπλοκ ανά ματς, ενώ έχει βελτιώσει αρκετά και την άμυνα στις αλλαγές στα σκριν.

CoY: Mike Budenholzer: Διαχειρίζεται άψογα το ρόστερ των Milwaukee Bucks και έχει το καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ αυτή τη στιγμή.

6th Man: Derrick Rose. Πολύ θεωρούν ότι ο καλύτερος 6ος παίκτης είναι ο Lou, αλλά ρε παιδιά έχετε δει τα νούμερα του «D-Rose»; Ούτε τη χρονιά που βγήκε MVP δεν είναι τόσο καλά στατιστικά. Το βραβείο αυτό του ανήκει δικαιωματικά.

MIP: Trae Young. Ο Luka Doncic έχει βελτιωθεί αρκετά σε σχέση με την περσινή σεζόν, αλλά θα πάρει το MVP. Ο Trae «παίζει» μόνος του στους Hawks και έχει μ.ο 29.2 πόντους, 10 περισσότερους από την περσινή σεζόν (19.1)

1st All NBA Team: Damian Lillard, Luka Doncic, LeBron James, Giannis Antetokounmpo, Nikola Jokic

Μπορείτε να μας κάνετε follow σε twitter και instagram, καθώς επίσης και follow up στο κανάλι μας στο google news για να μη χάνετε τίποτα από τη ροή του site.

Κορυφαίες αποδόσεις , γρήγορες πληρωμές , καθημερινές προσφορές ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Ρεπόρτερ Σακραμέντο: «Κατά 90% στους Κινγκς ο Βεζένκοφ»!

02/05/23

Ρεπόρτερ Σακραμέντο: «Κατά 90% στους Κινγκς ο Βεζένκοφ»!

Οι πληροφορίες εδώ και καιρό φέρνουν τον Σάσα Βεζένκοφ με το ένα πόδι στο Σακραμέντο,…

02/05/23

Τέλος ο Κοκόσκοφ από τους Νετς

02/05/23

Τέλος ο Κοκόσκοφ από τους Νετς

Παρελθόν από το τεχνικό επιτελείο των Νετς αποτελεί ο Ιγκόρ Κοκόσκοφ μαζί με τους Τιάγκο…

02/05/23

Γκριν: «Έχασα πολύ σεβασμό για τον Σαμπόνις»

01/05/23

Γκριν: «Έχασα πολύ σεβασμό για τον Σαμπόνις»

Ο Ντρέιμοντ Γκριν σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην απόφαση του Ντομάντας Σαμπόνις να μην δώσει…

01/05/23

Κάρι: «Είναι ξεχωριστό να ξέρεις ότι θα παίξεις με τον Λεμπρόν»

01/05/23

Κάρι: «Είναι ξεχωριστό να ξέρεις ότι θα παίξεις με τον Λεμπρόν»

Ο Στεφ Κάρι μετά την επικράτηση των Ουόριορς κόντρα στους Κινγκς και την πρόκριση στην…

01/05/23

Χόλιντεϊ: «Σκέφτομαι να αποσυρθώ όταν τελειώσει το συμβόλαιό μου»

01/05/23

Χόλιντεϊ: «Σκέφτομαι να αποσυρθώ όταν τελειώσει το συμβόλαιό μου»

Ο Τζρου Χόλιντεϊ αποκάλυψε τις σκέψεις που κάνει για απόσυρση από την ενεργό δράση, μόλις…

01/05/23

Σκέψεις απόσυρσης από τον Χόλιντεϊ

30/04/23

Σκέψεις απόσυρσης από τον Χόλιντεϊ

Ο Τζρου Χόλιντεϊ εξετάζει όλα τα πλάνα για το μέλλον του, με την σκέψη απόσυρσης…

30/04/23

Πρόβλημα στους Νικς, εκτός για το Game 1 με Χιτ ο Ραντλ

30/04/23

Πρόβλημα στους Νικς, εκτός για το Game 1 με Χιτ ο Ραντλ

Χωρίς το βαρύ πυροβολικό τους θα παραταχθούν οι Νιου Γιορκ Νικς στο Game 1 κόντρα…

30/04/23