Card image

Ο Kevin Love «έσπασε» τα ταμπού για την ψυχική υγεία και θα βραβευτεί

18 Ιουνίου 2020 14:07

Ο Kevin Love έθιξε ένα θέμα ευαίσθητο, για το οποίο ο κόσμος πολλές φορές ντρέπεται να μιλήσει, και θα βραβευτεί για την προσφορά του.

Για πολλούς μπορεί ο LeBron James να είναι «More than an athlete», αλλά το ίδιο ισχύει και για παίκτες, όπως ο Kevin Love, που δεν χαίρουν τεράστιας προβολής, αλλά προσπαθούν με την «δύναμη» που τους δίνεται, να αλλάξουν τον κόσμο προς το καλύτερο.

Πριν από δύο χρόνια, ο παίκτης των Cleveland Cavaliers έδωσε «γροθιά» στα ταμπού που επικρατούν και μίλησε μέσω του «The Players’ Tribune» για τις κρίσεις πανικού που βίωνε τη σεζόν 2017-18, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «Από εκείνη την ημέρα άλλαξαν τα πάντα, σε ό,τι αφορά τον τρόπο που αντιλαμβάνομαι τα πράγματα και τη ψυχική υγεία μου. Τέτοιες καταστάσεις σε κάνουν να αναθεωρήσεις και να συνειδητοποιήσεις ότι όλοι μας αντιμετωπίζουμε δύσκολες εμπειρίες και περίεργες καταστάσεις. Ενδεχομένως, να πιστεύουμε πως είμαστε οι μόνοι που έχουμε προβλήματα, όμως, η πραγματικότητα είναι ότι έχουμε πολλά κοινά με τους φίλους μας, τους συναδέλφους μας και τους γείτονές μας. Η πνευματική υγεία δεν είναι κάτι απτό, όμως, μας αγγίζει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Είναι μέρος της ζωής μας. Όπως είπε και ο ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν, “δεν ξέρεις τι προβλήματα αντιμετωπίζει αυτός που έχεις απέναντί σου».

Σε εκπομπή, μάλιστα, ο 31χρονος φόργουορντ είχε επισημάνει πως: «Υπάρχει ένα μεγάλο στίγμα γύρω από το θέμα. Τώρα, όμως, ένα έχω να πω: μόνο αν παραδεχτείς ποιος είσαι, μπορείς να εισπράξεις αυτό που θέλεις. Οπότε, έπαιξα όλα τα χαρτιά μου και απλά είπα: αυτό θα πάρεις. Εκείνη τη στιγμή όμως – πρέπει να αποδεχτείς τι γίνεται – βρίσκεσαι σε μία τρύπα και φοράς παρωπίδες. Σκεφτόμουν πως δεν θέλω να πει κάποιος άλλος την ιστορία μου».

Με αυτόν τον τρόπο έθιξε το θέμα της ψυχικής υγείας και το πόσο σημαντική είναι για τον άνθρωπο. Περισσότερο ακόμα και από την σωματική υγεία. Έτσι, ο Kevin Love έγινε πρότυπο και παράδειγμα για όσους δίνουν την ίδια «μάχη» που έδωσε κι εκείνος.

Στα ετήσια βραβεία «ESPYS», λοιπόν, θα πάρει το βραβείο «Arthur Ashe Courage Award» για το «άνοιγμα» που έκανε, θίγοντας ένα πολύ σοβαρό θέμα, που ταλαιπωρεί εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου, κι ενθαρρύνοντας τους συνανθρώπους του να κάνουν το ίδιο: να μιλήσουν.

Ο Love, που έχει δημιουργήσει και το «Kevin Love Foundation» γι’ αυτό το σκοπό, είπε σχετικά: «Είναι μεγάλη μου τιμή να παίρνω αυτό το βραβείο και είμαι πολύ ευγνώμων γι’ αυτό. Λέγοντας την ιστορία μου, αν μπορώ να βοηθήσω έστω και ένα παιδί που υποφέρει, προσπαθώντας να καταλάβει τι βιώνει, τότε σίγουρα αξίζουν οι προσπάθειες που κάνω. Ελπίζω μια ημέρα να σβήσουμε το στίγμα που υπάρχει σχετικά με την ψυχική υγεία, αρχίζοντας με δημόσιες συζητήσεις γύρω από αυτό και ενθαρρύνοντας κόσμο να πάρει τη βοήθεια που χρειάζεται, μέσα από έρευνα, δράση και αλλαγή».

Μπορείτε να μας κάνετε follow σε twitter και instagram, καθώς επίσης και follow up στο κανάλι μας στο google news για να μη χάνετε τίποτα από τη ροή του site.

Κορυφαίες αποδόσεις , γρήγορες πληρωμές , καθημερινές προσφορές ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Ρεπόρτερ Σακραμέντο: «Κατά 90% στους Κινγκς ο Βεζένκοφ»!

02/05/23

Ρεπόρτερ Σακραμέντο: «Κατά 90% στους Κινγκς ο Βεζένκοφ»!

Οι πληροφορίες εδώ και καιρό φέρνουν τον Σάσα Βεζένκοφ με το ένα πόδι στο Σακραμέντο,…

02/05/23

Τέλος ο Κοκόσκοφ από τους Νετς

02/05/23

Τέλος ο Κοκόσκοφ από τους Νετς

Παρελθόν από το τεχνικό επιτελείο των Νετς αποτελεί ο Ιγκόρ Κοκόσκοφ μαζί με τους Τιάγκο…

02/05/23

Γκριν: «Έχασα πολύ σεβασμό για τον Σαμπόνις»

01/05/23

Γκριν: «Έχασα πολύ σεβασμό για τον Σαμπόνις»

Ο Ντρέιμοντ Γκριν σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην απόφαση του Ντομάντας Σαμπόνις να μην δώσει…

01/05/23

Κάρι: «Είναι ξεχωριστό να ξέρεις ότι θα παίξεις με τον Λεμπρόν»

01/05/23

Κάρι: «Είναι ξεχωριστό να ξέρεις ότι θα παίξεις με τον Λεμπρόν»

Ο Στεφ Κάρι μετά την επικράτηση των Ουόριορς κόντρα στους Κινγκς και την πρόκριση στην…

01/05/23

Χόλιντεϊ: «Σκέφτομαι να αποσυρθώ όταν τελειώσει το συμβόλαιό μου»

01/05/23

Χόλιντεϊ: «Σκέφτομαι να αποσυρθώ όταν τελειώσει το συμβόλαιό μου»

Ο Τζρου Χόλιντεϊ αποκάλυψε τις σκέψεις που κάνει για απόσυρση από την ενεργό δράση, μόλις…

01/05/23

Σκέψεις απόσυρσης από τον Χόλιντεϊ

30/04/23

Σκέψεις απόσυρσης από τον Χόλιντεϊ

Ο Τζρου Χόλιντεϊ εξετάζει όλα τα πλάνα για το μέλλον του, με την σκέψη απόσυρσης…

30/04/23

Πρόβλημα στους Νικς, εκτός για το Game 1 με Χιτ ο Ραντλ

30/04/23

Πρόβλημα στους Νικς, εκτός για το Game 1 με Χιτ ο Ραντλ

Χωρίς το βαρύ πυροβολικό τους θα παραταχθούν οι Νιου Γιορκ Νικς στο Game 1 κόντρα…

30/04/23