Card image

Όταν ο Paul Pierce νίκησε… μόνος του τους Nets, γυρνώντας από το -26! (vid & pic)

25 Μαΐου 2020 19:47

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΟΛΑΧΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Γυρίζουμε τον χρόνο πίσω, στις 25 Μαΐου του 2002 και στον τρίτο αγώνα των τελικών της Ανατολής ανάμεσα στους Boston Celtics και τους –τότε- New Jersey Nets. Μετά από τα δύο πρώτα παιχνίδια στην έδρα των Nets, το σκορ της σειράς ήταν στο 1-1 και οι Celtics ήθελαν να εκμεταλλευτούν το πλεονέκτημα έδρας που «έκλεψαν» φτάσουν στους τελικούς του ΝΒΑ.

Από το ξεκίνημα του αγώνα, όμως, οι Nets έδειξαν ότι ήταν αποφασισμένοι να κάνουν το break στο break και να ξαναγίνουν το αφεντικό της σειράς, καθώς κράτησαν τους «Κέλτες» στους 13 πόντους στην πρώτη περίοδο και προηγήθηκαν με 13-28! Οι Nets είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, με τη διαφορά να φτάνει ακόμα και τους 26 πόντους, ενώ στο τέλος της τρίτης περιόδου, το σκορ ήταν 53-74, αναγκάζοντας τους περισσότερους φίλους των Celtics να αρχίσουν να σκέφτονται τo Game 4.

Αν κάποιος, όμως πίστευε ακόμα ότι το παιχνίδι γυρνούσε ήταν ο Paul Pierce, η απόδοση του οποίου ήταν ένας από τους λόγους για την πολύ φτωχή επιθετική συγκομιδή των Celtics μέχρι το 36΄. Βλέπετε ο “Truth” είχε μόλις 9 πόντους με 2/14 σουτ ως εκείνο το σημείο, αλλά στην τέταρτη περίοδο τα πάντα άλλαξαν!

To shooting chart του Paul Pierce στις τρεις πρώτες περιόδους

Οι Celtics σημείωσαν 41 πόντους στην τέταρτη περίοδο, ενώ οι Nets μπλόκαραν και έμειναν στους 16, με αποτέλεσμα οι Celtics να φτάσουν στη νίκη με 94-90. Το… εξωφρενικό είναι ότι ο Paul Pierce σημείωσε περισσότερους πόντους από όλους τους Nets στο τέταρτο δωδεκάλεπτο, έχοντας 19 πόντους με μόλις ένα άστοχο σουτ, πολλά καθοριστικά καλάθια και κρίσιμες βολές.

Αυτή είναι η 3η μεγαλύτερη ανατροπή που έχει καταγραφεί στην ιστορία των ΝΒΑ Playoffs και η μεγαλύτερη όσον αφορά την τέταρτη περίοδο! Μέχρι εκείνη την ημέρα, σε 171 παιχνίδια που είχε προηγηθεί μια ομάδα με διαφορά μεγαλύτερη των 19 πόντων στο τέλος της τρίτης περιόδου, δεν είχε καταγραφεί καμία ανατροπή!

Τελικά, πάντως, οι Nets νίκησαν τα 3 επόμενα παιχνίδια της σειράς και προκρίθηκαν στους τελικούς, όπου «σκουπίστηκαν» από τους Los Angeles Lakers. Εκείνη η βραδιά, όμως, έχει μείνει στην ιστορία ως μία από τις στιγμές που άπαντες κατάλαβαν ότι ο Paul Pierce έχει την στόφα του ηγέτη που είχε ανάγκη μια ομάδα όπως οι Boston Celtics…

Μπορείτε να μας κάνετε follow σε twitter και instagram, καθώς επίσης και follow up στο κανάλι μας στο google news για να μη χάνετε τίποτα από τη ροή του site.

Κορυφαίες αποδόσεις , γρήγορες πληρωμές , καθημερινές προσφορές ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Lakers – Pistons: Το παιχνίδι με το χαμηλότερο σκορ στην ιστορία του ΝΒΑ

05/01/22

Lakers – Pistons: Το παιχνίδι με το χαμηλότερο σκορ στην ιστορία του ΝΒΑ

Είμαστε πίσω στο μακρινό 1950 και την τέταρτη κατά σειρά σεζόν του ιστορικού πρωταθλήματος και…

05/01/22

“Φίλε, σε μισούσα…”

14/07/21

“Φίλε, σε μισούσα…”

(1η δημοσίευση, 27/1/2020) Διαβάστε το συγκλονιστικό γράμμα ενός φίλου των Boston Celtics στον Kobe Bryant...…

14/07/21

Σαν σήμερα ένα από ιστορικότερα “poster” στο NBA (vid)

20/05/21

Σαν σήμερα ένα από ιστορικότερα “poster” στο NBA (vid)

Σαν σήμερα στις 20 Μαΐου του 1994 σημειώθηκε αν όχι το ιστορικότερο τότε ένα εκ…

20/05/21

Όταν ο Kobe αποχαιρέτησε το ΝΒΑ με 60άρα στoυς Jazz (video)

13/04/21

Όταν ο Kobe αποχαιρέτησε το ΝΒΑ με 60άρα στoυς Jazz (video)

Πέρασαν κιόλας 5 χρόνια από την τελευταία εμφάνιση του Kobe Bryant με την φανέλα των…

13/04/21