Card image

Όταν ο LeBron James ανάγκασε τον Νίκο Παπαδογιάννη να γράψει 225 φορές το όνομά του! (vid)

31 Μαΐου 2020 00:35

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΟΛΑΧΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Από το 2003, όταν και μπήκε ο LeBron James στο ΝΒΑ, μας έχει αναγκάσει πολλές φορές να μείνουμε με ανοιχτό το στόμα με τα κατορθώματά του στο παρκέ. Αυτό που πέτυχε όμως, στις 31 Μαΐου του 2007, στο Game 5 των τελικών της Ανατολής ανάμεσα στους Detroit Pistons και τους Cleveland Cavaliers, ξεπερνάει τα όρια του σπουδαίου και αγγίζει αυτά του μύθου! Ας πάρουμε, όμως τα πράγματα από την αρχή…

Είμαστε στην 4η χρονιά του 22χρονου -τότε- LeBron James στο ΝΒΑ, ο οποίος είχε ήδη προλάβει να πετύχει πολλά σε ατομικό επίπεδο, αλλά όχι σε ομαδικό. Ήταν ο rookie of the year στην πρώτη του season, έπαιζε στο All Star Game από το 2005 και ήταν μέλος της All-NBA First Team το 2006, όταν μέτρησε 31.4 πόντους, 7 ριμπάουντ, 6.6 ασίστ και 1.6 κλεψίματα ανά αγώνα! Οι Cavs, όμως, δεν ήταν έτοιμοι για το επόμενο βήμα. Στις δύο πρώτες χρονιές του LeBron James δεν μπήκαν καν στα playoffs, ενώ στην τρίτη αποκλείστηκαν στον δεύτερο γύρο της post season από τους Detroit Pistons στο 7Ο παιχνίδι, παρά το γεγονός ότι είχαν προηγηθεί με 3-2.

Στην τέταρτη χρονιά του, ο LeBron μπορεί ακόμα να μην είχε το κατάλληλο supporting cast, αλλά ήταν πιο ώριμος και πιο έτοιμος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Τα εμπόδια Washington Wizards και New Jersey Nets ήταν προσπελάσιμα και έτσι του δόθηκε η ευκαιρία να πάρει εκδίκηση από τους Detroit Pistons για τον περσινό αποκλεισμό, διεκδικώντας παράλληλα την πρώτη του συμμετοχή στους τελικούς του ΝΒΑ…

Το ξεκίνημα της σειράς, όμως, δεν ήταν καλό, με τους Pistons να παίρνουν τα δύο πρώτα ματς στο Detroit, επικρατώντας, μάλιστα, με το ίδιο σκορ (79-76). Στο Game 1, μάλιστα, ο LeBron James είχε μείνει μόλις στους 10 πόντους, επίδοση που αποτελεί career low σε αγώνα playoffs, με αποτέλεσμα να δεχθεί πολύ έντονη κριτική από τα media. Στα επόμενα δύο παιχνίδια, ο James θύμισε τον καλό του εαυτό και οδήγησε τους Cavs σε δύο δύσκολες νίκες, φέρνοντας τη σειρά στα ίσα, πριν αυτή επιστρέψει στο Detroit για το Game 5.

Τα πρώτα τέσσερα παιχνίδια της σειράς είχαν κριθεί με διαφορά μικρότερη των 6 πόντων και με τον ίδιο τρόπο εξελίχθηκε και το πέμπτο… Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, με τους Pistons να έχουν ένα μικρό προβάδισμα στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και να μοιάζουν να είναι πιο κοντά στη νίκη, κυρίως λόγω της εμπειρίας και της έδρας. Ο LeBron James, όμως, είχε διαφορετική άποψη, καθώς λίγα λεπτά πριν το τέλος της τέταρτης περιόδου μεταμορφώθηκε σε έναν… θεό του μπάσκετ, παίζοντας με τρόπο που θα ζήλευε ακόμα και ο Michael Jordan.

Με το ρολόι να δείχνει 6:05 για το τέλος, οι Cavs ήταν μπροστά με 79-78 και από εκείνο το σημείο μέχρι και το τέλος της δεύτερης παράτασης, ο LeBron James σημείωσε τους 29 από τους 30 πόντους της ομάδας του και κάθε έναν από τους τελευταίους 25! Ανάμεσα σε αυτούς τους πόντους ήταν το κάρφωμα που έστειλε το ματς στην παράταση, το lay up που διαμόρφωσε το τελικό 107-109 στα 2.2’’ πριν το τέλος της δεύτερης παράτασης, αλλά και μια σειρά από σουτ με πολύ μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Όταν τελείωσε ο αγώνας, το κοντέρ «έγραψε» 48 πόντους, 9 ριμπάουντ και 7 ασίστ… Μόνο αν δείτε το video που ακολουθεί μπορείτε να αντιληφθείτε αυτό που έκανε ο LeBron James εκείνο το βράδυ στο “Palace of Auburn Hills”.

«Δοκιμάσαμε ό,τι είχαμε πάνω του, αλλά δεν μπορούσαμε να τον σταματήσουμε», είπε μετά τον αγώνα ο guard των Pistons, Chauncey Billups, ενώ χρόνια αργότερα, ο συμπαίκτης του Rip Hamilton, είπε: «Δεν είχαμε καταλάβει ότι σκόραρε τους τελευταίους 25 πόντους μέχρι την ώρα που πήγαμε στα αποδυτήρια και είδαμε την έκρηξη του Rasheed Wallace. Πιστεύω ότι εκείνο το ματς, άλλαξε την καριέρα του LeBron James».

Οι Cavs νίκησαν και στο 6ο παιχνίδι με πρωταγωνιστή και πάλι τον LeBron James, αλλά «σκουπίστηκαν» στους τελικούς από τους San Antonio Spurs χωρίς να προβάλουν ιδιαίτερη αντίσταση. Αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές άλλωστε, θα πρέπει να παραδεχθούμε ότι το γεγονός ότι ο James οδήγησε μια ομάδα που πέρα από αυτόν είχε στην αρχική πεντάδα τους Larry Hughes, Sasha Pavlovic, Drew Gooden και Zydrunas Ilgauskas ήταν μια τεράστια υπέρβαση…

Κλείνοντας, ήρθε η ώρα να σας εξηγήσω και τον τίτλο του κειμένου. Ο Νίκος Παπαδογιάννης, ο οποίος περιέγραψε τότε τον αγώνα για λογαριασμό της NOVA, ασχολήθηκε με το συγκεκριμένο παιχνίδι στο σχόλιο της μεθεπόμενης ημέρας για την “Sportday”. Έπρεπε να γράψει 450 λέξεις και όπως εκμυστηρεύτηκε σε ένα κείμενο του μερικά χρόνια αργότερα, το έκανε αμέσως μετά το τέλος του ματς, παρά το γεγονός ότι είχε πλέον… ξημερώσει. Ποιο ήταν το περιεχόμενο του κειμένου του; Το όνομα του LeBron James 225 φορές και τίποτα περισσότερο…

Μπορείτε να μας κάνετε follow σε twitter και instagram, καθώς επίσης και follow up στο κανάλι μας στο google news για να μη χάνετε τίποτα από τη ροή του site.

Κορυφαίες αποδόσεις , γρήγορες πληρωμές , καθημερινές προσφορές ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Lakers – Pistons: Το παιχνίδι με το χαμηλότερο σκορ στην ιστορία του ΝΒΑ

05/01/22

Lakers – Pistons: Το παιχνίδι με το χαμηλότερο σκορ στην ιστορία του ΝΒΑ

Είμαστε πίσω στο μακρινό 1950 και την τέταρτη κατά σειρά σεζόν του ιστορικού πρωταθλήματος και…

05/01/22

“Φίλε, σε μισούσα…”

14/07/21

“Φίλε, σε μισούσα…”

(1η δημοσίευση, 27/1/2020) Διαβάστε το συγκλονιστικό γράμμα ενός φίλου των Boston Celtics στον Kobe Bryant...…

14/07/21

Σαν σήμερα ένα από ιστορικότερα “poster” στο NBA (vid)

20/05/21

Σαν σήμερα ένα από ιστορικότερα “poster” στο NBA (vid)

Σαν σήμερα στις 20 Μαΐου του 1994 σημειώθηκε αν όχι το ιστορικότερο τότε ένα εκ…

20/05/21

Όταν ο Kobe αποχαιρέτησε το ΝΒΑ με 60άρα στoυς Jazz (video)

13/04/21

Όταν ο Kobe αποχαιρέτησε το ΝΒΑ με 60άρα στoυς Jazz (video)

Πέρασαν κιόλας 5 χρόνια από την τελευταία εμφάνιση του Kobe Bryant με την φανέλα των…

13/04/21