Card image

Το σημαντικότερο τρίποντο στην ιστορία των τελικών… από την ανάποδη

18 Ιουνίου 2020 10:39

ΓΡΑΦΕΙ Ο L-Train

Οι Heat βρίσκονται προ μιας ταπεινωτικής ήττας μπροστά στο κοινό τους, από τους San Antonio Spurs. Και συνάμα προ της απώλειας ενός ακόμα πρωταθλήματος, στην Big-3 Era τους. O LeBron James αστοχεί σε σουτ τριών πόντων για την ισοφάριση, όμως για καλή του τύχη, κάτω από τη μπασκέτα δεν είναι ο Tim Duncan για τους Spurs, είναι ο Chris Bosh για τους Heat, που θα πάρει το ριμπάουντ, θα την πετάξει στον Ray Allen που ήδη έχει πάρει θέση στο “κόρνερ” και με το δολοφονικό του σουτ από τα 7.25 θα “γράψει” το 95-95.

Είναι η στιγμή της δεκαετίας σε τελικούς ΝΒΑ και φυσικά όλοι την γνωρίζουμε και την έχουμε αναλύσει από την πλευρά των νικητών. Στην περιγραφή όμως παραπάνω, υπάρχει κι ένα σημείο, το οποίο σχεδόν πάντα περνάει αψήφιστα. “…κάτω από τη μπασκέτα δεν είναι ο Tim Duncan για τους Spurs…”. Ένα σημείο που έρχεται να προστεθεί στο “Γιατί δεν επέλεξε να κάνει φάουλ ο Popovich στα τελευταία δευτερόλεπτα;”.

Η διπλή αλλαγή του Duncan

Ως είναι φυσικό, οι περισσότεροι στέκονται στο γεγονός ότι ο Popovich επέλεξε να μην κάνει το φάουλ, αλλά ξεχνάνε το γεγονός ότι στα τελευταία 28.2 δευτερόλεπτα εκείνης της αναμέτρησης, ο Pop έκανε δύο φορές αλλαγή στον Duncan με τον Diaw. Με τον πρώτο να μετράει 30 πόντους και 17 ριμπάουντ ως εκείνο το σημείο και να οδηγεί τους Spurs στο πρωτάθλημα.

Όπως αποκαλύπτεται ο κόουτς Pop, μέρες μετά το τέλος εκείνου του αγώνα, όλα έγιναν γιατί ήθελε στο παρκέ έναν παίχτη πιο γρήγορο στις αλλαγές στην άμυνα. “Έχαναν με πέντε. Ήταν δεδομένο ότι θα επιχειρήσουν τρίποντα. Έπρεπε να έχουμε παίχτες στο παρκέ, που θα μπορέσουν να ακολουθήσουν τη μπάλα στις αλλαγές και να αποτρέψουμε τα τρίποντα“.

Μια στρατηγική που ναι μεν είχε αποτέλεσμα στο τελευταίο τρίποντο του LeBron, αλλά έδωσε τη δυνατότητα σε δύο επιθετικά ριμπάουντ στους Heat.

O LeBron στο πρώτο τρίποντο έκανε airball (στο 94-89). Πριν ξαναφτάσει η μπάλα σε αυτόν και το βάλει. Και στο τελευταίο σουτ, ο Diaw ήταν πιο γρήγορος στα πόδια και μπορούσε να μαρκάρει το τρίποντο και πάλι. Δυστυχώς όμως, σε εκείνο το σημείο έπεσαν δύο παίχτες πάνω στον LeBron (Parker, Diaw) κι ο Bosh βρήκε την τρύπα αν χωθεί και να πάρει το ριμπάουντ. Δεν έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο έλειπε ο Duncan“, αναφέρει ο Pop.

Προς υποστήριξη του προπονητή του κι ο Danny Green θεωρεί ότι κάτι έκαναν λάθος οι παίχτες και δεν υπηρέτησαν “πιστά” το πλάνο του Pop. “Έπρεπε να πάρουμε το ριμπάουντ“.

Γιατί δεν έγινε φάουλ;

Και περνάμε και στο δεύτερο καίριο ερώτημα. Αυτό του φάουλ που ποτέ δεν έγινε κι έδωσε τη δυνατότητα στους Heat να σουτάρουν δύο τρίποντα στην τελευταία φάση. “Πρέπει να κάνεις φάουλ στη σωστή στιγμή. Αν κάποιος κάνει φάουλ πάνω σε σου τριών πόντων, είναι χαζομάρα. Και μετά, εμπιστευόμασταν την άμυνά μας. Ήταν δύσκολο να φάμε τρίποντο. Κι αν το καλοσκεφτείς. Στο πρώτο τρίποντο και τις δύο φορές, αστόχησαν. Το δεύτερο, μετά το επιθετικό ριμπάουντ μας πλήγωσε“, αναφέρει ο Diaw

Ο Pop μας έχει φέρει ως εδώ και πάντα πιστεύουμε σε αυτόν

Όσο για τον Tim Duncan, παρά το γεγονός ότι ήθελε πολύ να βρισκόταν στο παρκέ σε αυτά τα τελευταία δευτερόλεπτα, αναγνωρίζει στο 100% την αξία του Popovich και ξεκαθαρίζει ότι η ομάδα των Spurs έτσι είχε χτιστεί, πάνω στο πλάνο του προπονητή της και θεωρεί ότι όσες φορές κι αν ο Pop καλούνταν να πάρει μια απόφαση για το συγκεκριμένο ματς, θα ήταν η ίδια.

Ο Pop μας έχει φέρει ως εδώ και πάντα πιστεύουμε σε αυτόν“, δηλώνει ο Diaw

Μπορείτε να μας κάνετε follow σε twitter και instagram, καθώς επίσης και follow up στο κανάλι μας στο google news για να μη χάνετε τίποτα από τη ροή του site.

Κορυφαίες αποδόσεις , γρήγορες πληρωμές , καθημερινές προσφορές ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Lakers – Pistons: Το παιχνίδι με το χαμηλότερο σκορ στην ιστορία του ΝΒΑ

05/01/22

Lakers – Pistons: Το παιχνίδι με το χαμηλότερο σκορ στην ιστορία του ΝΒΑ

Είμαστε πίσω στο μακρινό 1950 και την τέταρτη κατά σειρά σεζόν του ιστορικού πρωταθλήματος και…

05/01/22

“Φίλε, σε μισούσα…”

14/07/21

“Φίλε, σε μισούσα…”

(1η δημοσίευση, 27/1/2020) Διαβάστε το συγκλονιστικό γράμμα ενός φίλου των Boston Celtics στον Kobe Bryant...…

14/07/21

Σαν σήμερα ένα από ιστορικότερα “poster” στο NBA (vid)

20/05/21

Σαν σήμερα ένα από ιστορικότερα “poster” στο NBA (vid)

Σαν σήμερα στις 20 Μαΐου του 1994 σημειώθηκε αν όχι το ιστορικότερο τότε ένα εκ…

20/05/21

Όταν ο Kobe αποχαιρέτησε το ΝΒΑ με 60άρα στoυς Jazz (video)

13/04/21

Όταν ο Kobe αποχαιρέτησε το ΝΒΑ με 60άρα στoυς Jazz (video)

Πέρασαν κιόλας 5 χρόνια από την τελευταία εμφάνιση του Kobe Bryant με την φανέλα των…

13/04/21