Card image

Το πιο ντροπιαστικό triple double στην ιστορία του ΝΒΑ (vid)

10 Ιουλίου 2020 12:05

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΟΛΑΧΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Πριν από λίγες μέρες είχαμε θυμηθεί την ιστορία του Ricky Davis, ο οποίος στην προσπάθεια του να ψάξει το triple double κατέληξε να δεχθεί πρόστιμο από την ομάδα του και να εξοργίσει τον Jerry Sloan.

Σήμερα, θα θυμηθούμε μια άλλη παρόμοια ιστορία, με πρωταγωνιστή τον Anthony Bowie, ο οποίος στο φινάλε της καριέρας του κατέκτησε την EuroLeague με τη Zalgiris Kaunas και φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ.

O Anthony Bowie είχε μια αξιόλογη καριέρα στο ΝΒΑ, καθώς είχε 461 συμμετοχές με τέσσερις διαφορετικές ομάδες και αγωνίστηκε ακόμα και στους τελικούς της season 1994-95 φορώντας τη φανέλα των Orlando Magic. Ο λόγος που τον θυμούνται, όμως, οι περισσότεροι στο ΝΒΑ, είναι για τον τρόπο με τον οποίο σημείωσε το μοναδικό triple double της καριέρας του…

Στις 19 Μαρτίου του 1996 οι Orlando Magic υποδέχθηκαν τους Detroit Pistons και περνούσαν ένα πολύ εύκολο απόγευμα, με τον Anthony Bowie να πραγματοποιεί εμφάνιση καριέρας, καθώς μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό του παιχνιδιού είχε 20 πόντους, 9 ριμπάουντ και 9 ασίστ.

Με το ρολόι να δείχνει 2.7΄΄ και τους Magic να προηγούνται με 113-91, οι Pistons αστοχούν σε μια βολή και με τη βοήθεια ενός συμπαίκτη του, ο Antony Bowie παίρνει το 10ο ριμπάουντ και καλεί αμέσως time out! Ο πάγκος των Detroit Pistons εξοργίζεται με την κίνηση του Bowie, καθώς με τη διαφορά στους 22 πόντους δεν υπήρχε κανένας προφανής λόγος να ζητήσει time out. Στο μυαλό του Bowie, όμως, υπήρχε, καθώς ήξερε ακριβώς την στατιστική του και ήθελε με κάποιον τρόπο να «γράψει» άλλη μία ασίστ στα τελευταία 2.7΄΄ του αγώνα.

Ο προπονητής των Orlando Magic δεν συμφωνούσε με όλο αυτό και απομακρύνθηκε από τον πάγκο δίνοντας το πινακάκι στον Bowie για να σχεδιάσει την τελευταία επίθεση. Ο προπονητής των Detroit Pistons, Doug Collins ήταν έξαλλος και είπε στους παίκτες του ότι υπάρχουν δύο επιλογές: «Ή τον κάνουμε ένα σκληρό φάουλ και δεν δίνει ασίστ, ή δεν παίζουμε καθόλου άμυνα και τον αφήνουμε να γίνει ρεζίλι». Οι παίκτες του προτίμησαν να μην παίξουν άμυνα και ο Bowie, μάλλον θα πρέπει να νιώθει τυχερός που δεν έκανε κάτι τέτοιο στους “Bad Boys” των Pistons, καθώς δύσκολα θα έφευγε… όρθιος από το παρκέ.

Από την στιγμή που οι Pistons δεν έπαιξαν άμυνα, η κομπίνα του Bowie ήταν πολύ εύκολο να υλοποιηθεί. Ο Joe Wolf έκανε μια μακρινή πάσα στον Bowie, αυτός την έδωσε στον Davin Vaughn κι εκείνος κάρφωσε την μπάλα για να καταγράψει ο Anthony Bowie το πρώτο και μοναδικό triple double της καριέρας του.

Ο Bowie έτρεξε προς το μέρος του προπονητή των Pistons, Doug Collins, για να του εξηγήσει τον λόγο που έγινε όλο αυτό το… θέατρο σε ένα ματς που είχε ήδη κριθεί, αλλά ο Collins ήταν φανερά εκνευρισμένος και σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να τον ακούσει. Σα να μην έφταναν τα νεύρα του, λίγες μέρες αργότερα κλήθηκε να πληρώσει και ένα πρόστιμο 5.000 δολαρίων επειδή η ομάδα του δεν έπαιξε άμυνα στην τελευταία φάση!

Χρόνια αργότερα, ο Anthony Bowie ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για το αν έχει μετανιώσει για τον τρόπο που χειρίστηκε τη φάση: «Να μετανιώσω; Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί με ρωτάτε αν θα πρέπει να μετανιώσω για ένα triple double που πέτυχα ανεξάρτητα το πώς ήρθε. Το triple double έχει καταγραφεί στην ιστορία. Αν κάποιος δεν ήθελε να το κάνω, θα μπορούσε να με σταματήσει».

Η άποψη μας για τον τρόπο που επιτεύχθηκε το triple double μπορείτε να την καταλάβετε από τον τίτλο. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι αυτό το ντροπιαστικό triple double θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί από πολλούς. Αρχικά από τον προπονητή των Orlando Magic, ο οποίος απλά θα μπορούσε να τραβήξει εκτός αγώνα τον παίκτη του μετά το time out που κάλεσε, από τους συμπαίκτες του, οι οποίοι θα μπορούσαν, απλά, να μη συμμετέχουν σε αυτή την παρωδία και τέλος από τους αντιπάλους, οι οποίοι θα μπορούσαν να κάνουν ένα foul στον Bowie, προκειμένου να μην γράψει την 10η ασίστ. Τίποτα από αυτά δεν έγινε και ο Anthony Bowie πέρασε στην ιστορία ως ο κάτοχος του πιο ντροπιαστικού triple double στην ιστορία του ΝΒΑ.

Μπορείτε να μας κάνετε follow σε twitter και instagram, καθώς επίσης και follow up στο κανάλι μας στο google news για να μη χάνετε τίποτα από τη ροή του site.

Κορυφαίες αποδόσεις , γρήγορες πληρωμές , καθημερινές προσφορές ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Lakers – Pistons: Το παιχνίδι με το χαμηλότερο σκορ στην ιστορία του ΝΒΑ

05/01/22

Lakers – Pistons: Το παιχνίδι με το χαμηλότερο σκορ στην ιστορία του ΝΒΑ

Είμαστε πίσω στο μακρινό 1950 και την τέταρτη κατά σειρά σεζόν του ιστορικού πρωταθλήματος και…

05/01/22

“Φίλε, σε μισούσα…”

14/07/21

“Φίλε, σε μισούσα…”

(1η δημοσίευση, 27/1/2020) Διαβάστε το συγκλονιστικό γράμμα ενός φίλου των Boston Celtics στον Kobe Bryant...…

14/07/21

Σαν σήμερα ένα από ιστορικότερα “poster” στο NBA (vid)

20/05/21

Σαν σήμερα ένα από ιστορικότερα “poster” στο NBA (vid)

Σαν σήμερα στις 20 Μαΐου του 1994 σημειώθηκε αν όχι το ιστορικότερο τότε ένα εκ…

20/05/21

Όταν ο Kobe αποχαιρέτησε το ΝΒΑ με 60άρα στoυς Jazz (video)

13/04/21

Όταν ο Kobe αποχαιρέτησε το ΝΒΑ με 60άρα στoυς Jazz (video)

Πέρασαν κιόλας 5 χρόνια από την τελευταία εμφάνιση του Kobe Bryant με την φανέλα των…

13/04/21