Card image

Οι 62 πόντοι του Carmelo (vid)

29 Οκτωβρίου 2020 17:00

ΓΡΑΦΕΙ Ο L-Train

Το ρολόι στο MSG δείχνει 7:18΄΄ πριν το τέλος. Ο Carmelo Anthony μόλις έχει πετύχει το 23ο τρίτο καλάθι του κόντρα στους Charlotte Bobcats. Και ένα νέο ρεκόρ “γράφεται” μόλις, στο MSG. Ένας από τους πλέον χαρισματικούς σκόρερ της γενιάς του, σκοράρει τον 62ο πόντο του και κάνει ρεκόρ καριέρας, ενώ παράλληλα σημειώνει τους περισσότερους πόντους που έχουν μπει ποτέ, στο πιο ιστορικό γήπεδο του NBA.

Το παιχνίδι φάνηκε ήδη από την πρώτη περίοδο, προς τα που πηγαίνει, όταν ο Anthony σκόραρε ήδη και τα 10 σουτ που επιχείρησε. Ο κόουτς Woodson τον ρώτησε αν θέλει να κάτσει στον πάγκο, αλλά ο Anthony ήταν κατηγορηματικός, “Όχι σήμερα κόουτς. Όχι!“. Πέντε λεπτά πριν την ανάπαυλα ο Anthony ήταν ήδη στους 30 και με 10΄ για το τέλος της τρίτης περιόδου είχε σκοράρει 40. Στην τέταρτη περίοδο ήταν πια αποφασισμένος. και με επτά λεπτά ακόμα να απομένουν για το τέλος, ο Anthony σκόραρε 62 πόντους. Σπάζοντας το ρεκόρ του Bernard King (για παίχτη των Knicks), που κατείχε από τα Χριστούγεννα του 1984 και τους 60 πόντους που είχε σημειώσει κόντρα στους Nets, αλλά και το ρεκόρ του Bryant των 61 πόντων σε ένα ματς των Lakers με τους Knicks το Φεβρουάριο του 2009.

Δεν περίμενα ότι θα σκοράρω 62 πόντους, αλλά ένιωθα ότι θα είναι μια καλή βραδιά

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο Anthony δεν έδωσε ούτε μια φορά τη μπάλα (62 πόντοι και 13 ριμπάουντ). Όλοι όμως από ένα σημείο κι έπειτα έπαιξαν για αυτόν. “Από τη στιγμή που άρχισε να ρολάρει, ένα πράγμα σκεφτόμουν. Πως θα του ανοίξω τον δρόμο και πως θα τον κρατήσουμε ζεστό. Όλοι θέλαμε να πάρει την μπάλα“, αναφέρει ο Chandler. Ακόμα κι ο Woodson ήξερε ότι παρόλο που το ματς είχε κριθεί, έπρεπε να αφήσει τον σταρ του στο παρκέ, προκειμένου να σπάσει το ρεκόρ του King. “Είχα βρεθεί κι άλλες φορές στην ίδια κατάσταση τα προηγούμενα δύο χρόνια. Αλλά τον έκοψα. Αυτή τη φορά όμως θα τον άφηνα να το κάνει“, αναφέρει ο κόουτς. Κι όταν ο Woodson είδε κούραση στον Anthony κι αποφάσισε να τον κάνει αλλαγή με τον Shumpert, o Stoudemire ήταν αυτός που τράβηξε από το μπράτσο τον Iman για να τον γυρίσει στον πάγκο.

Οι μόνοι που από ένα σημείο και μετά αποφάσισαν να σταματήσουν τον Anthony, ήταν οι παίχτες του Clifford. Όμως ήταν η βραδιά του. Η τέταρτη περίοδος ήταν ένα συνεχές double-team πάνω στον Anthony. Ο ίδιος όμως δεν είχε κανένα πρόβλημα. Στο τελευταίο σουτ, όταν κι απέφυγε το μαρκάρισμα δύο παιχτών, αφού σκόραρε τον 62ο πόντο του, οι συμπαίχτες του έτρεξαν να τον αποθεώσουν και στον πίνακα του γηπέδου βγήκε το γράφημα που ανακοίνωνε το ρεκόρ. Ο Bernard King ανέφερε σε δηλώσεις του μετά το ματς, ότι αισθάνεται πολύ χαρούμενος, που το ρεκόρ του το έσπασε ο Anthony.

Υπάρχουν λίγοι άνθρωποι οι οποίοι γνωρίζουν και καταλαβαίνουν τι σημαίνει να είσαι “in the zone”. Σήμερα ήμουν ένας απ΄ αυτούς

ΥΓ Να σημειώσουμε βέβαια ότι το απόλυτο ρεκόρ πόντων, αλλά στο παλιό Garden, έχει ο Chamberlain με 72, σε ένα ματς των San Francisco Warriors με τους Knicks, το 1962.

Μπορείτε να μας κάνετε follow σε twitter και instagram, καθώς επίσης και follow up στο κανάλι μας στο google news για να μη χάνετε τίποτα από τη ροή του site.

Κορυφαίες αποδόσεις , γρήγορες πληρωμές , καθημερινές προσφορές ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Lakers – Pistons: Το παιχνίδι με το χαμηλότερο σκορ στην ιστορία του ΝΒΑ

05/01/22

Lakers – Pistons: Το παιχνίδι με το χαμηλότερο σκορ στην ιστορία του ΝΒΑ

Είμαστε πίσω στο μακρινό 1950 και την τέταρτη κατά σειρά σεζόν του ιστορικού πρωταθλήματος και…

05/01/22

“Φίλε, σε μισούσα…”

14/07/21

“Φίλε, σε μισούσα…”

(1η δημοσίευση, 27/1/2020) Διαβάστε το συγκλονιστικό γράμμα ενός φίλου των Boston Celtics στον Kobe Bryant...…

14/07/21

Σαν σήμερα ένα από ιστορικότερα “poster” στο NBA (vid)

20/05/21

Σαν σήμερα ένα από ιστορικότερα “poster” στο NBA (vid)

Σαν σήμερα στις 20 Μαΐου του 1994 σημειώθηκε αν όχι το ιστορικότερο τότε ένα εκ…

20/05/21

Όταν ο Kobe αποχαιρέτησε το ΝΒΑ με 60άρα στoυς Jazz (video)

13/04/21

Όταν ο Kobe αποχαιρέτησε το ΝΒΑ με 60άρα στoυς Jazz (video)

Πέρασαν κιόλας 5 χρόνια από την τελευταία εμφάνιση του Kobe Bryant με την φανέλα των…

13/04/21