Card image

Όταν ο Reggie Miller κατέρριπτε κάθε λογική (vid)

6 Νοεμβρίου 2020 22:02

ΓΡΑΦΕΙ Ο L-Train

Με το ρολόι στα 18 δευτερόλεπτα και τους Pacers να είναι πίσω με έξι πόντους, ουδείς πίστευε ότι μπορεί να ανατραπεί η κατάσταση. Ουδείς, πλην του Reggie Miller. Που κατάφερε σε εννιά δευτερόλεπτα να σκοράρει 8 πόντους και να δώσει τη νίκη στους Pacers με 107-105 απέναντι στους Knicks.

“Ήταν τρελό. Κι έπρεπε να συμβούν πολλά πράγματα για να κερδίσουμε. Ο John (Starks) έχασε δύο βολές. Πραγματικά δεν το πίστευα. Στη δεύτερη βολή “κοιμηθήκαμε”. Δεν καταφέραμε να πάρουμε το ριμπάουντ. Η μπάλα έφτασε στον Ewing που έκανε ένα γρήγορο σουτάκι αντί να σπαταλήσει τον χρόνο. Πάλι ξαφνιάστηκα. Και στο τέλος, με κάποιο τρόπο πήρα εγώ το ριμπάουντ και μου έγινε φάουλ. Δεν φημιζόμουν για τα ριμπάουντ μου”, αναφέρει ο Miller.

Το Story

Με το σκορ στο 99-105 ο Mark Jackson κάνει την επαναφορά. Η μπάλα φτάνει στον Miller που στα 16.4 εκτελεί για τρεις. 105-102. Για κάποιο λόγο ο Anthony Mason, ένας από τους χειρότερους παίχτες στην επαναφορά της μπάλας, είναι αυτός που την αρπάζει και θα προσπαθήσει να τη βάλει στο παρκέ για τους Knicks. Τάιμ-άουτ δεν υπάρχουν. Ο ίδιος παραδέχεται ότι όταν έπεσε ο Anthony (τον οποίο κυνηγούσε ο Miller), ήταν η καλύτερη στιγμή για να κάνει επαναφορά της μπάλας… στην αντίπαλη ομάδα.

Ο Mason επαναφέρει λάθος, ο Miller αρπάζει την μπάλα και με δύο βηματάκια βρίσκεται στη γραμμή του τριπόντου. Χωρίς να το σκεφτεί… “boom baby” (όπως ακούστηκε από τον εκφωνητή) και 105-105. Στην επαναφορά αυτή τη φορά η μπάλα καταλήγει στον Starks. O Sam Mitchell του κάνει φάουλ. Αμέσως! Σε έναν παίχτη που σουτάρει με ποσοστό πάνω από 70%. Όπως αποκαλύπτει ο John Starks κι ο ίδιος αναρωτήθηκε καθώς πήγαινε στη γραμμή των βολών.”Ρε φίλε, μου έκανε φάουλ;“, Μην ξεχνάτε ότι το σκορ ήταν ισόπαλο στο 105-105.

Ο Starks θα χάσει την πρώτη. “Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να χάσει τη δεύτερη“, ήταν αυτό που σκέφτηκε ο Miller. Κι όμως. O Starks θα χάσει και τη δεύτερη, ο Ewing θα χάσει ένα εύκολο σουτ από τα δύο μέτρα κι η μπάλα θα καταλήξει στον καταλληλότερο παίχτη για τους Pacers. Θα γίνει φάουλ στον Miller κι ο “ινδιάνος” θα είναι άχαστος από τη γραμμή των βολών. Οι Knicks έχουν 7.5΄΄ να διανύσουν το παρκέ και να επιτεθούν. Ο Anthony όμως έχει αποφασίσει ότι θα γλιστράει και θα πέφτει σταθερά σε αυτά τα τελευταία δευτερόλεπτα. Κι έτσι, όπως και στην επαναφορά λίγα δευτερόλεπτα πιο πρiν έτσι και τώρα, αμέσως μόλις περάσει το κέντρο κι οδηγηθεί στην baseline, θα γλιστρήσει και θα πάρει μαζί του στο παρκέ και την τελευταία ελπίδα για να καταφέρουν κάτι οι Knicks.

Μια φοβερή ανατροπή μόλις είχε ολοκληρωθεί, με τον Reggie Miller να σκοράρει μέσα σε εννιά δευτερόλεπτα, οχτώ πόντους. O Mason δήλωνε χρόνια αργότερα, για αυτή την ανατροπή “Τα χάσαμε μετά το δεύτερο τρίποντο. Αποπροσανατολιστήκαμε. Ήταν ένας εφιάλτης από τον οποίο δεν μπορούσαμε να ξυπνήσουμε“.

Fun fact. Αν ο Miller σκόραρε με αυτόν τον ρυθμό σε όλο το παιχνίδι, θα είχε ολοκληρώσει εκείνο το ματς με 2.560 πόντους!!!

 

Μπορείτε να μας κάνετε follow σε twitter και instagram, καθώς επίσης και follow up στο κανάλι μας στο google news για να μη χάνετε τίποτα από τη ροή του site.

Κορυφαίες αποδόσεις , γρήγορες πληρωμές , καθημερινές προσφορές ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Lakers – Pistons: Το παιχνίδι με το χαμηλότερο σκορ στην ιστορία του ΝΒΑ

05/01/22

Lakers – Pistons: Το παιχνίδι με το χαμηλότερο σκορ στην ιστορία του ΝΒΑ

Είμαστε πίσω στο μακρινό 1950 και την τέταρτη κατά σειρά σεζόν του ιστορικού πρωταθλήματος και…

05/01/22

“Φίλε, σε μισούσα…”

14/07/21

“Φίλε, σε μισούσα…”

(1η δημοσίευση, 27/1/2020) Διαβάστε το συγκλονιστικό γράμμα ενός φίλου των Boston Celtics στον Kobe Bryant...…

14/07/21

Σαν σήμερα ένα από ιστορικότερα “poster” στο NBA (vid)

20/05/21

Σαν σήμερα ένα από ιστορικότερα “poster” στο NBA (vid)

Σαν σήμερα στις 20 Μαΐου του 1994 σημειώθηκε αν όχι το ιστορικότερο τότε ένα εκ…

20/05/21

Όταν ο Kobe αποχαιρέτησε το ΝΒΑ με 60άρα στoυς Jazz (video)

13/04/21

Όταν ο Kobe αποχαιρέτησε το ΝΒΑ με 60άρα στoυς Jazz (video)

Πέρασαν κιόλας 5 χρόνια από την τελευταία εμφάνιση του Kobe Bryant με την φανέλα των…

13/04/21